Raparperipiirakka

Tämä raparperipiirakka on täydellinen yhdistelmä happaman ja

makean välillä ja se on todella helppo leipoa <3

Murutaikina:

4dl jauhoja

1,5 dl sokeria

1tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

2tl vaniljasokeria

125g voita/margariinia

Pohja:

1 kananmuna

3/4 dl maitoa

2-3rkl maitorahkaa (50g)

Täyte:

200g maitorahkaa (loput)

1 kananmuna

1dl sokeria

1tl vaniljasokeria

3-4 tankoa raparperia

  • Sekoita murutaikinan kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää niihin sula voi/margariini
  • Ota sivuun valmiista murutaikinasta 1/4 myöhempään käyttöön
  • Lisää murutaikina kulhoon muna, rahka ja maito ja sekoita esim:haarukalla
  • Levitä taikina seos voideltuun vuokaan (24cm leveä)
  • Kuori ja pilko raparperit pieniksi palasiksi ja levitä ne pohjan päälle
  • Sekoita astiassa kananmuna rahka ja sokerit keskenään ja kaada ne piirakan päälle
  • Lopuksi lisää sivuunjätetty murutaikina piirakan päälle ja paista se 175-asteessa 30-40min

Ainekset

Koti Ruoka ja juoma

Parhaat vohvelit

Nämä vohvelit ovat ihanan rapeita ja maukkaita!

Taikina:

2 1/2 dl maitoa/vettä

50g  voita

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

3 munaa

Päälle esim: Sulaa suklaata, vadelmia ja kermavaahtoa

  • laita maito/vesi sekä voi kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi
  • Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja kaada ne kattilaan kokoajan sekoittaen
  • Anna taikinan jäähtyä hieman ja lisää kananmunat sekaan yksitellen,vatkaten
  • Paista vohveliraudassa
Koti Ruoka ja juoma