Mangojuustokakku

                                 Mangojuustokakku on raikas kesäinen herkku ja muutamalla ”mausteella”                            kakusta saa maut korostumaan!

Pohja:

200g digestive keksejä

75g margariinia/voita

20g raastettua inkivääriä (noin 2x3cm palanen)

 

Täyte:

150g maustamatonta tuorejuustoa

1 prk rahkaa (250g)

1dl sokeria

2dl kuohukermaa

5 liivatelehteä

3rkl vettä

1 lime

2 prk mangopilttiä

1/2 mango

 

Päällinen:

3dl mangososetta

2 liivatelehteä

2rkl vettä

(1/2 mango)

 

  • Murenna digestivekeksi ja sekoita joukkoon ensi inkivääri, sitten margariini/voi
  • Voitele irtopohjavuoan reunat ja lisää murutaikina pohjalle tasaisesti painellen
  • Vatkaa kerma ja sokeri keskenään
  • Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja rahka
  • Pese lime hyvin ja raasta sen kuori
  • Purista limen mehut juustokakkutaikinan ja lisää kuori raaste
  • Sekoita joukkoon mangopiltit ja pieneksi pilkotun puolikkaan mangon palaset                             (muista kuoria mango)
  • Liota liivatelehtiä 10-minuuttia kylmässä vedessä ja purista sitten vesi pois
  • Kaada liivatelehtien päälle kuuma vesi ja sekoita liuos juustokakkutaikinaan
  • Kaada taikina murupohjan päälle ja anna hyytyä hetki jääkapissa
  • Valmista päällinen
  • Liota liivateledet kylmässä vedessä 10-minuuttua ja purista sitten vesi pois
  • Kaada liivatelehden mangososeeseen  sekoittaen ja kaada seos varovasti kakun päälle
  • Lopuksi ennen tarjoilua voit halutessasi tehdä mangosta ruusun päälle

 

 

Koti Ruoka ja juoma

Mustikka-vaniljaviinerit

                               Nämä mustikka-vaniljaviinerit ovat niin herkullisia, että seuraavana päivänä                                niitä ei välttämättä olekaan enää jäljellä!

Taikina: (18kpl)

25g hiivaa  (1ps kuivahiivaa)

4dl vettä

3rkl sokeria

ripaus suolaa

1tl kaardemummaa

6-8dl vehnäjauhoja

50g voita

 

Päälle:

Vaniljakreemiä (Dr.Oetker paistonkestävä vaniljakreemi)

Mustikkahilloa (tai jotain muuta hilloa)

Kananmuna

Raesokeria

 

 

  • Laita vaniljakreemi valmistumaan pakkauksen ohjeen mukaan
  • Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen
  • Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kardemumma
  • Lisää jauhoja pikkuhiljaa, vaivaamalla taikinaa
  • Anna taikinan nousta noin 30min
  • Kaulitse taikinasta ohut levy ja levitä pehmeä voi ympäriinsä
  • Taita taikina reunoilta keskelle kolmeksi kerrokseksi ja kaulitse uudestaan isoksi levyski
  • Toista tätä ainakin 5 kertaa
  • Laita taikina jääkaappiin 15-20-minuutiksi
  • Kaulitse taikina noin 1cm paksuiseksi levyksi
  • Leikkaa levystä noin 8x8cm  neliöitä
  • Laita levyt uunin pellille ja anna nousta 20min
  • Painele neliöiden keskelle kolo ja voitele kananmunalla
  • Lisää vaniljakreemiä ja mustikka hilloa päälle
  • Viimeistele raesokerilla ja paista uunin keskitasolla noin 10-12minuuttia                                                (tai kunnes kullanruskeita)

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma