Suklaa soufflé

Tällä ohjeella valmistat ihanat suklaa leivokset!

Tarvitset:

100g tummaa suklaata

2 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

2dl maitoa

2 munaa

3rkl sokeria

Tarjoiluehdotus: Tarjoile leivokset lämpiminä Magnum mini jäätelöiden kanssa

  • Voitele 4 pientä vuokaa voilla ja sokeroi ne
  • Laita voi kattilaan ja sulata se
  • Lisää kuumaan voihin jauhot ja sekoita kunnolla
  • Lisää pikkuhiljaa maitoa kattilaan kokoajan sekoittaen
  • Tästä pitäisi muodostua kastikemainen koostumus
  • Lisää kuumaan maitokastikkeeseen pilkottu suklaa ja sekoita kunnes suklaa on täysin sekoittunut joukkoon
  • Anna suklaa kastikkeen jäähtyä hieman
  • Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri toisessa astiassa
  • Lisää keltuaiset suklaakastikkeeseen
  • Kääntele munanvalkuaiset suklaa kastikkeeseen varoasti, ettei ilmavuus häviä
  • Jaa taikina neljään pieneen vuokaan ja paista nämä uunissa 12-15min 200-asteessa
Koti Ruoka ja juoma

Sydämellinen mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka maistuu heti paremmalta, kun päällä on sydämmiä <3

Pohja:

150g margariinia

1dl sokeria

1 muna

3dl vehnäjauhoja

1tl vaniljasokeria

1tl leivinlauhetta

Päälle:

200g mustikoita (tuoreita tai pakaste)

noin. 2rlk vaahterasiirappia

Sydänkeksitaikina:

50g margariinia

1/2 dl sokeria

ripaus vaniljasokeria

1dl vehnäjauhoja

  • Sekoita margariini, sokeri ja muna kuohkeaksi vatkaajalla
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne kulhoon muidenaineiden kanssa
  • Levitä taikina tasaisesti voidellulle vuoalle ja ripottele päälle mustikat
  • Kaada mustikoiden päälle tasaisesti hieman vaahterasiirappia
  • Valmista murutaikina sekoittamalla kaikki ainekset yhteen
  • Kaulitse taikina jauhotetulle alustalle ja leikkaa keksimuotilla pieniä sydämmiä
  • Asettele sydämmet piirakan päälle ja paista piirakka uunissa 200-asteessa 25-30minuuttia,tai kunnes piirakka on kullanruskea päältä

Koti Ruoka ja juoma