Raparperipiirakka

Tämä raparperipiirakka on täydellinen yhdistelmä happaman ja

makean välillä ja se on todella helppo leipoa <3

Murutaikina:

4dl jauhoja

1,5 dl sokeria

1tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

2tl vaniljasokeria

125g voita/margariinia

Pohja:

1 kananmuna

3/4 dl maitoa

2-3rkl maitorahkaa (50g)

Täyte:

200g maitorahkaa (loput)

1 kananmuna

1dl sokeria

1tl vaniljasokeria

3-4 tankoa raparperia

  • Sekoita murutaikinan kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää niihin sula voi/margariini
  • Ota sivuun valmiista murutaikinasta 1/4 myöhempään käyttöön
  • Lisää murutaikina kulhoon muna, rahka ja maito ja sekoita esim:haarukalla
  • Levitä taikina seos voideltuun vuokaan (24cm leveä)
  • Kuori ja pilko raparperit pieniksi palasiksi ja levitä ne pohjan päälle
  • Sekoita astiassa kananmuna rahka ja sokerit keskenään ja kaada ne piirakan päälle
  • Lopuksi lisää sivuunjätetty murutaikina piirakan päälle ja paista se 175-asteessa 30-40min

Ainekset

Koti Ruoka ja juoma