Kuukausi takana!

Moikka!

 

Ensimmäinen kuukausi täällä on vierähtäny todella nopeasti ja tuntuu, että päivät menee ihan liian nopeasti. Mulla alko koulu viime viikolla ja tykkään tosi paljon olla koulussa, vaikkakin koulupäivät on todella pitkiä 7.20-17.25, mutta kyllä niistä on selvitty. En vielä ymmärrä opetuksesta kovinkaan paljoa mitään, sillä kaikki aineet on kiinaksi. Täällä opiskelen mm. politiikkaa ja ohjelmointia, eli ei yhtään sellaisia aineita mitä valitsisin koti Suomessa. Arkena en oikein jaksa tehdä mitään koulun jälkeen, niin tulen vaan kotiin ja syön illallisen mun perheen kaa sekä luen kirjaa mun host-veljen kanssa. Viikonloppuisin näen yleensä mun kavereita tai teen mun perheen kanssa jotain, jos meillä on suunnitelmia viikonlopuksi.  Olen tosi innoissani tulevasta viikonlopusta, sillä menen lounaalle luokkakavereideni kanssa ja shoppailemaan Dongmeniin, joka on Shenzhenin vanhin ja kuuluisin ostoskatu. Ymmärrän joka päivä enemmän kiina, mutta puhe onkin sitten aivan toinen asia, mutta ensi viikolla mulla alkaa olemaan yksityistunteja kiinan kielessä, että oppisin puhumaan mahdollisimman nopeasti, jotta kommunikointi helpottuisi. 

kiina_1.jpgRuoka täällä on todella hyvää, vaikka välillä en tiedäkkään mitä syön. Koulussa meidän pitää tilata oma ruokamme ja tottakai kaikkien ruokien nimet on kiinaksi, joten mun lounas on joka päivä yllätys. 

kiina_2.jpgkiina_4.jpgkiina_5_0.jpgKäytiin perheen kanssa Zhongshanissa, joka sijaitsee 2 tunnin ajomatkan päässä Shenzhenissä. Kaupunki oli ihan todella kaunis ja rauhallinen verrattuna Shenzheniin, sillä siellä asuu vain 3 miljoonaa asukasta. Käytiin siellä tollasella ”vuorella”, joka on Sun Zhongshanin muistomerkki. Sun Zhongshan oli siis the Republic of Chinan perustaja, eli todella tärkeä mies kiinalaisille. Vuorelta näkyi myös koko kaupunki. Toisena päivänä meidän oli tarkotus mennä buddha temppeleille, mutta taifuuni yllätti ja jouduttiin viettämään koko päivä sisällä. Illalla sitten ajettiin kotiin, kun ei ollut enään ruuhkaa. Täällä ruuhka on oikeesti ruuhka, eikä sellanen mihin on Suomessa tottunut. 

Täällä menee hyvin ja kiirettä pitää kokoajan, ettei välillä ees kerkeä levähtämään kunnolla. 

 

Terveisin, 

Helmi

kulttuuri suosittelen opiskelu matkat
Kommentit (2)
  1. Blogisi on hyvin kiinnostava ja toivottavasti päivittelet lisää!!

  2. Olet tosi kaunis!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *