Banaani <3 maapähkinävoi
Tykkäätkö tehdä asiat helpoimman kautta? Minä en, mutta ruuanlaitossa sallin itselleni poikkeuksen. Eilen raapastiin vähän myöhäiset isänpäiväleipomukset. Kuiva-ainekaappi-inventaariossa käpälään sattui purkillinen maapähkinävoita, joka on odottanut jo tovin verran tositoimiin pääsyä. Pikaisen googlauksen perusteella ainekset antoivat myöten banaani-maapähkinävoimuffinsseille. Muffineille. Muff…leivoksille. Tässä härski reseptikaappaus Yhteishyvän ruokaliitteestä.
Banaani-maapähkinävoimuffin(s)it
2 (yli)kypsää banaania
1 dl sokeria
1dl maapähkinävoita
1 kananmuna
1 prk (200gr) kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1tl ruokasoodaa
3 rkl rypsiöljyä
Möyhennä banaanit haarukalla mössöksi ja lisää kaikki muut ainekset joukkoon. Jaa tasaiseksi sekoitettu taikina muotteihin (muffinssivuoka on ihan ässä!) ja kypsennä uunin keskitasolla 200° noin 20 minuuttia. Jos meinaavat tummua liikaa, niin aseta foliota päälle. Valmiille leivonnaisille voi halutessaan töpsötellä tomusokerihunnun niskaan.
Itse unohdin lisätä taikinaan öljyä ja kermaviilin korvasin turkkilaisella jugurtilla. Sokerin kanssa sniiduilin sen verran, ettei näistä tullut äkkimakeita. Maapähkinävoina käytin Urtekramin crunchy peanut butteria, mikä ei ole ajettu ihan niin tasaiseksi kuin muut pähkinävoit.