Lihapata sunnuntaille: bacheofe

Jos kokeilen uusia reseptejä, teen sen yleensä seuraavasti: valitsen reseptin, johon luulen kykeneväni, hankin tarvittavat ainekset ja seuraan ohjetta lähes orjallisesti.

V:n systeemi on huomattavasti herkullisempi.

  1. Hanki jokin ennestään tuntemattomampi raaka-aine.
  2. Mieti vasta sitten, mitä siitä tekisi. Etsi käyttötarkoitus lukuisista keittokirjoista, joita vanhemmat saivat joululahjaksi.
  3. Toteuta. Sovella.

Viime viikonloppuna jääkapissa marinoitui karitsan lapa, josta tehtiin sunnuntaina bacheofe, ranskalainen lihapata – tai ainakin sinne päin. Nyt mentiin pelkällä karitsalla, mutta perinteiseen bacheofeen tulee myös sian- ja naudanlihaa.

Bacheofe alsatian stew

Esivalmistelut tehtiin perjantai-iltana. Lihaa marinoidaan kaksi päivää valkoviinissä, ja sekaan tulee porkkanaa, sipulia, timjamia, laakerinlehtiä, katajanmarjoja, valkosipulia ja purjoa.

Sunnuntaina seos kerrostettiin pataan vuorotellen perunaviipaleiden kanssa, päällystettiin pekonilla ja kansi sinetöitiin taikinareunuksella. Uuniin 3,5 tunniksi.

Täydellistä sunnuntairuokaa. Miksei maanantainkin, jos valmistelut muistaa aloittaa vasta heräillessään sunnuntaihin?

Tämä tehtiin suunnilleen keittokirjan ohjeen mukaan, mutta samantyyppinen ohje löytyy myös esimerkiksi täältä.

koti ruoka-ja-juoma