Antwerpen city guide: drinkkibaarit

Coctail x 4

 

Jos drinksuista tykkää, niin mikä olisikaan sitä parempi tapa aloittaa reissu tai illanvietto.

Tai meikän kaupunkiopas. Tässä olisi ihan omakätisesti koottu valikoima Antwerpenin drinkkibaareja, joista osa on testattu useampaan kertaan yli vuoden kestäneen testijakson aikana.

Kohti viikonloppua ja cin cin!
 

Rento hengilupaikka: Jones & Co

Pienehkö rennon fiiliksen baari, joka on erikoistunut gineihin, mutta kaikkea muutakin toki saa. Täällä joku saattaa lukea kirjaa ja tänne voi tulla juttelemaan kuulumisia nojatuolissa lojuen. Noussut muuten Yelpissä Antwerpenin drinkkibaarien ykköseksi.


 

Sisustusinspiraatiota ja antipastoja: Caffè Barbossa

Tänä syksynä avattu paikka, jossa vaihtuva, tiivis drinkkilista, moscow muleja emalikupissa, pientä syötävää ja ihania katosta roikkuvia viherkasviviritelmiä jotka ottaisin himaani ihan milloin vaan. Ei tiukasti drinkkibaari, mutta coctailien suggestiebord ajaa asiansa.

Sint-Jorispoort 2-4
www.caffebarbossa.be

Caffe Barbossa Antwerpen

 Vähän speakeasya ja sirkushuveja: Dogma

Eka visiitti: talvidrinkki Dahout tarjoiltiin sytyttämällä ensin pieni lastukeko palamaan, mistä syntyvällä savulla tarjoilija täytti ison konjakkilasin. Savustetun lasin reunaan asetettiin pieni pala 12-vuotiaassa viskissä liotettua appelsiininkuorta, jonka jälkeen lasiin kaadettiin karahvista itse juoma. Kesällä meno oli vähän kepeämpää: Japanese gentlemanin koristeiden päällä lepäsi onnenkeksi ja tarjoilija viimeisteli setin hassulla hatulla. Hämyisä tunnelma on huipussaan nahkasohvilla kellaritilan nurkassa. Fiilistä on kyllä hinnoissakin, drinkit maksaa noin 15 euroa.

Wijngaardstraat 5
www.dogmacocktails.be

 Matalalla kynnyksellä: Mixing Tales

Ei niin vimpan päälle hinkattu, vaan vähän sympaattisempi drinksula lähellä Scheldejoen rantaa. Turha kikkailu on jätetty pois. Sijainti on myös tämän paikan miinuspuoli, paikka on ollut useammin enemmän tyhjä kuin täynnä.

Zand 1
www.facebook.com/mixingtales

 

Hifistelyyn: Bar Burbure

Ei mikään joka viikonloppuinen vaihtoehto ainakaan meikälle, mutta kerrankos sitä. Lounge-henkinen mesta, jossa on sikarilista ja tonnin skumppapulloja, mutta myös hyvä ja melko klassinen drinkkilista. Ja mikä tärkeintä, ihan hullun hyvä viskisour, kenties paras tähänastisista. Täältä saa myös maailman parhaaksikin tituleerattua olutta, Westvleteren 12:ta, jota ei ihan hirveästi ole tarjolla Belgian ulkopuolella.

Vlaamsekaai 41
www.barburbure.be
 

Nähtävyyksien naapurissa: Brasserie Appelmans

Aivan katedraalin kyljessä sijaitseva kolmikerroksinen ravintola ja drinkkibaari, jonka pitkä ja monipuolinen drinkkilista saattaa aiheuttaa valinnanvaikeutta. Ei kannata pelätä absinttibaarin listaa, vaan koittaa rohkeasti jotain absinttipohjaista juomaa. Ruokaa en ole koskaan testannut, mutta pelkästään baarinkin puolella istuessa palvelu on ollut aina hyvää.

Papenstraatje 1
www.brasserieappelmans.be

 

Mutkattoman tyylikäs: Bar Neptune

Drinkit on aika yksinkertaistettuja, eivätkä niin poskettoman hintaisiakaan (suurin osa drinkeistä max 8e.) Täällä on käyty esimerkiksi kesäiltana muuten vaan yhdillä sekä äidin kanssa aperitiivilla ennen ravintolareissua. Sijaitsee eteläisessä Antwerpenissa, Marnixplaatsin ravintolakeskittymässä reilun kilometrin päässä turistikeskustasta.

Marnixplaats 10
http://barneptune.be/

 

Jytympi vaihtoehto: Dirty Rabbit

Kevättalvisella käyntikerralla oli dj soittamassa ja tupa täynnä. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos iltaa ei todellakaan ole tarkoitus päättää drinksuihin. Loistavat moscow mulet. Päiväsaikaan melko huomaamaton, sisään pääsee raskaan näköisestä ”rautaovesta”. Kaksi kilsaa katedraalilta etelään.


https://www.facebook.com/thedirtyrabbit.antwerp/

 

+ Vältän jatkossa:
Bar 11. Budjettivaihtoehto ihan Jones&Co:n naapurissa, ja keikkuu Yelpin top kolmosessa varmaan halpojen hintojen takia. Mojito maistui niin esanssiselta, että se oli varmasti tehty jostain valmiista juomasekoituksesta.
 

Löytyisikö joitain paikkoja listan jatkoksi?
 

koti ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *