Kesäsekoaminen

Viime viikonloppuna oli niin kuuma, että saattoi pukeutua shortsihaalariin ja tukka kuivui ulkona hetkessä. Sellainen kaikkialle tunkeva, ihanan pehmeä lämpö!

Kävimme ostamassa kesävaatetta ja mansikoita. Helteen hellimänä (tai sumentamana) ajattelin, että ihan ku ois ulkomailla! Eiku mitä, niinhän me ollaankin.

Yöllä hengittelin pumpuli-ilmaa parvekkeella, hoin mielessäni ihanaa, ihanaa, vihdoin ja unohdin hetkeksi sen, että kohta täällä on taas 12 astetta.

Täällä on ollut kuulemma kylmin kevät, mitä Belgiassa on koskaan tilastoitu.

Se johtuu luultavasti musta, koska mulla on tapana tuoda mukanani poikkeuksellisen kurjaa säätä. Sori vaan. Esimerkiksi ollessani kuukauden reilaamassa kesällä 2013, oli se harvinaisen helteinen kesäkuu Suomessa, mutta muualla Euroopassa oli poikkeuksellisen kylmä ja sateinen alkukesä. Homma kääntyi tietysti päittäin, kun palasin reissusta.

Suomeen lähden käymään alkukesästä. Jos pääsen silloin nauttimaan lähestulkoon räntäsateesta, uskoni hyytävään vaikutukseeni on sinetöity. Toivon tietysti olevani väärässä, koska haaaveilen mökkiviikosta, jolloin pötkötellään äidin kanssa aurinkoisella patiolla ja paistetaan muurikkalettuja.

Haaveilin myös pitkistä iltapäivistä Lasipalatsin terassilla, kunnes muistin, että siellä aukiollahan on nykyään pelkkä iso monttu! Mitkä mahtaa olla Helsingin terassivaihtoehdot tänä kesänä Mikonkadun terassihelvetin lisäksi?

puheenaiheet hopsoa
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *