Minkä takia tuntuu hyvältä lähteä

Olimme juuri tehneet päätöksen Belgiaan muutosta, kun hallituksen suunnittelemat jättileikkaukset pamahtivat ensimmäistä kertaa uutisiin.

Totesimme, että nyt on ihan hyvä aika lähteä.

Aiemmin olen suhtautunut ulkomaille muuttamiseen nihkeästi ja pelokkaasti. Ihmissuhteiden lisäksi oma kieli ja mahdollisuus työhön ovat pitäneet minut tiukasti kotimaan kamaralla. Ja sellainen suomi-rakkaus, juuret ja suku täällä. 

Juuret on ja pysyy, mutta yleisesti ottaen täällä tuntuu nykypäivänä jotenkin rujolta ja ankealta. Alkusyksystä kirjoitin luonnoksiin, että minua ottaa aivan hirveästi päähän yhteiskunnallisen keskustelun sävy. Sen jälkeen kaikki tuntuvat kaivautuneen entistä syvemmälle poteroihinsa. ”Kaikilla” tarkoitan niitä, jotka vielä jaksavat käydä jonkinlaista yhteiskunnallista keskustelua somessa ja mediassa.

Sen jälkeen kun kirjoitin tämän jutun luonnoksiin, pääministeri on muun muassa todennut, ettei tiennyt, etteivät kaikki saa lomarahaa. Jopa minä opin tämän asian googlettamalla, kun ihmeteltiin, onko lomaltapaluurahoja tosiaan vielä olemassa (se on yhtä kuin lomaraha!)

Mulle tulee ainakin tämänhetkisestä meiningistä todella tahvo olo. Mitä helvettiä täällä oikein tapahtuu?

En tiedä, onko muualla yhtään paremmin, mutta mennään nyt kuitenkin kokeilemaan. Ainakin olen jonkin aikaa somen ulkopuolella turvassa uutisvitutukselta, kun en vielä ymmärrä flaamia.

 

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *