Henkisyyttä, hörhöilyä ja psykologiaa

Mitä on henkisyys? Minulle henkisyys tarkoittaa itseni äärelle pysähtymistä, rauhan hakemista ja johonkin korkeampaan voimaan luottamista. Toisille tuo korkeampi voima on Jumala, minulle se on universumi tai kvanttikenttä. Henkisyys on minulle myös sitä, että uskon, että kaikki elävä on jotenkin yhteydessä toisiinsa universumin kautta. Niin ihmiset, eläimet kuin kasvitkin. Olen myös täysin vastuussa siitä, minkälaista viestiä omilla tunteillani ja ajatuksillani tuohon kvanttikenttään lähetän. Yleensä se peilaa takaisin juuri sitä, mitä ajattelen. Tiivistettynä; oman ajattelusi voima on tärkein työkalusi. Et ole ympäristön uhri vaan sinä voit vaikuttaa lähes kaikkeen, ihan itse.

Jos olisin itse lukenut nuo sanani muutama vuosi sitten, olisin pitänyt itseäni tärähtäneenä, kaistapäänä ja hulluna hörhönä. En olisi koskaan voinut uskoa, että mitä voi tapahtua, kun antaa pikkurillin henkisyyden etsinnälle. Se ei vie pelkästään koko kättä, se vie kokonaan, sielua myöten, ja hyvällä tavalla, vaikka toki kasvu on joskus hankalaa.

Vaikka olen ”hörhöillyt” jo vuosien ajan, koen, että olen aika alussa vielä henkisyyden polullani. Toisaalta paljon on jo tapahtunutkin. Olen saanut elämääni mm. ihmeitä, rauhaa ja stressittömyyttä. Paljon on varmasti vielä kokematta, porttia on vasta raotettu.

Jos tämä johdanto herätti sinussa jonkinlaisia tunteita, niin hyvä. Ehkä aihe herätti innostusta tai ehkä pidät minua hulluna. Ei se haittaa, kaikki on ok! Sen tiedän, että itse olen saanut nyt jo paljon ja tulen saamaan lisää. Tervetuloa siis (ei aina pelkästään helpolle) matkalle kohti henkisyyttä.

Ainiin, tämän henkisyyden vastapainoksi opiskelen psykologiaa (toistaiseksi ainakin avoimessa yliopistossa). Minua kiinnostaa suuresti ihmisen neurologia, aivot ja ajattelu. Voisi kuvitella, että henkisyys ja tutkimukseen perustuva psykologia olisivat jotenkin toistensa vastakohtia, mutta koen itse päinvastoin. Ne täydentävät toisiaan ja antavat uusia näkökulmia. Myös tästä haluan tässä blogissa kertoa. 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *