Appelsiini-suklaajuustokakku (eikä muuten oo kevyttä eikä terveellistä!)

ALUNPERIN JULKAISTU 27.1.2015

Tässäpä teillekin viikonloppuna tekemäni juustokakun ohje. Anteeksi vaan kaikille dieettailijoille. En voi suositella kenellekään minkäänlaisin terveysväittein tätä kakkua. Korkeintaan sielunhoitoon sellaisena päivänä, kun annat itsellesi luvan syödä mitä vaan. Mutta tässä se silti tulee. Alkuperäisessä ohjeessa oli pohjana suklaakeksejä ja voita/margariinia, sitä hieman muokkasin. Lisäksi täytteeseen olisi tullut ”sokeria maun mukaan”, jota en laittanut. Ja voin kertoa, että ei kannata! Kakusta tulee muutenkin toooodella makea. Täytteessä käytin osan vähän erilaista suklaata kuin ohjeessa sekä lisäksi tilkan appelsiinimehua. Tästäkin kakusta olisi helppo tehdä astetta parempi gluteenittomalla pohjalla (esim. raakakakkupohja) ja pelkkää tummaa suklaata (raakasuklaata! raakakaakaojauhetta!) käyttämällä. Raakakakkuversio alkoikin muhia mielessä tätä tehdessä, joten inspiraatiota odotellessa 😉

IMG_1228.JPG

 

POHJA:

Elovena Tumma suklaa -välipalakeksejä 6 kpl

30 g luomuvoita

30 g kookosöljyä

Sulata rasvat vesihauteessa. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sekoita rasvat ja keksimuru astiassa, painele tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle. (Kannattaa pingottaa leivinpaperi vuoan pohjalle.) Laita pohja jääkaappiin noin tunniksi tai pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat täytteen. 

TÄYTE:

180g Fazer Orange & Crisps in dark chocolate -suklaata
180 g perinteistä Fazerin sinistä

80 g Pirkka Reilun Kaupan Luomu Tummaa suklaata ja kaakaokrokanttia

loraus Tropicana appelsiinimehua
1 (200g) Valio vaniljatuorejuusto
1 (200g) Valio appelsiinituorejuusto
1 (200g) Valio tiramisurahka
2,5 dl kuohukermaa

Sulata suklaa esim. kattilassa, varo ettei kärähdä! Vesihauteessa sulattaminen olisi ehkä paras vaihtoehto. Kun suklaa on sulanut, sekoita joukkoon loraus appelsiinimehua, anna jäähtyä hetki. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka ja tuorejuustot. Lisää suklaaseos, sekoittele ja kaada vuokaan pohjan päälle. Anna olla jääkaapissa vähintään pari tuntia, mieluiten vaikkapa yön yli. Nauti pieninä suupaloina jokaisesta palasesta nautiskellen 🙂 Nams.  

 

IMG_1230.JPG

koristelin mantelirouheella ja raastetulla appelsiininkuorella

 

IMG_1233.JPG

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *