Blogivieraana bikini fitness -kilpailija Riina Saastamoinen

Nyt kun on käyty läpi painonnostoFustra ja body fitness, niin olihan se otettava tämä suursuosiossa paistatteleva ja mielipiteitä jakava bikini fitnesskin remmiin mukaan. Oma mielipiteeni lajista oli alkuun se, että tuo nyt ei ole urheilua nähnytkään, mutta tässä vuosien varrella lajin kehittyessä ei voi kyllä enää niin sanoa. Tämän haastattelun nuoren naisen olen tuntenut lähes lapsesta saakka, samalta käpykylältä kun ollaan kotoisin. Riinalla on hieno asenne treenaamiseen ja urheiluun ylipäänsä, niinpä halusin juuri hänet kertomaan omasta bikini fitness harrastuksestaan 🙂 

25.10.2015 - 8.jpg

Heippa!

Täällä kirjoittelee Riina Saastamoinen Jyväskylästä. Luonteeltani todella kunninahimoinen, määrätietoinen, avoin, sosiaalinen ja reipas likka. Olen kilpaillut lajissa Bikini Fitness vuodesta 2012 ja edelliset kisani olivatkin juuri syksyllä. Kilpailuja on kertynyt nyt kuudet tämän lajin parissa ja töitä on tehty paljon. Sijoitukset ovat vaellelleet voitosta tappioon. Edellisissä kisoissani en yltänyt edes läpi eliminaation, joka kertoo Suomen tasosta paljon ja kenties myös siitä, että liekkö tästä lajista on kasvettu jo ulos. No, jokatapauksessa, paljon opittiin ja vielä on kehitettävää. Edellinen dieetti oli haastava ja itseni voitin täysillä jälleen kerran!  :

Toimin myös tosiaan yrittäjänä ja omistan puolet UNIK hairdressingistä. Yrittäjänä 2007 lähtien ja UNIK sai alkunsa vuonna 2010. Päiväni koostuvat siis täysin treeneistä, parturi-kampaajan töistä, yrityksemme juoksevista asioita sekä yleensä ehkä vielä ripaus treeniä lisää 😉

Millainen urheilutausta sinulla on?

Olen urheillut läpi elämäni. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei ole puuttunut sitten vauvaiästä saakka, kun opin juoksemaan ennen kuin osasin jarruttaa. Sama vauhti tuntuu olevan mukana edelleen 😉 Olen pelannut nuoruuteni jalkapalloa ja siihen kylkeen tuli harrastettua mm. lumilautailua. Näiden ohella kävin lenkeillä sekä kuntosalilla. Urheilu on ollut minulle jo nuoresta saakka enemmän terapiaa ja tarve kuin pakkopullaa. Jalkapallon jälkeen mukaan tuli spinning, jota olen tovin myös ohjannutkin. Siihen ohelle kuntosalia sekä juoksulenkkejä. Juoksusta innostuin myös hyvinkin kovasti, mutta valitettavasti tämän neidin polvet eivät tunnu oikein kävelevän käsikädessä tuon juoksun kanssa, joten jälleen oli lajin vaihto edessä päin. 

25.10.2015 - 3.jpg

Mikä ajoi sinut bikini fitnessin pariin?

Olin hyvin intensiivisesti haastanut itseäni juoksun parissa ja minulla oli jo silloin viikottaiset treeniohjelmat, joita noudatettiin tarkkaan. Ruokavaliokin oli siinä vaiheessa jo aika tarkka, lukuunottamatta viikonloppujen herkuttelua. Juoksussa en kuitenkaan päässyt haastamaan itseäni tarpeeksi, koska polveni eivät pidempiä matkoja kestäneet. Samana syksynä suomeen rantautui laji Bikini fitness. Olin jo seuraillut sivusta ystäväni Minna Ahmonsaaren body fitness-kisailua ihailevasti, kuitenkaan en tuntenut itse body fitnekseen sitä paloa. Ekoja suomen bikini fitness kisakuvia katsellessa, iski silmään Suvi Iso-Kuuselan kroppa ja sanoin että se on sitten siinä, minäkin haluan näyttää tuollaiselle ja lähteä haastamaan itseäni entistäkin kovempaa!!! Toteuttaa unelmakroppaani ja vielä kaikenlisäksi kilpailla sillä, vau! Ja siitä se sitten lähti.

 

25.10-horz3.jpg

 

Mitä mielestäsi vaaditaan, jos haikailee bikini fitness -lavoille? Kenelle voisit suositella lajia ja kenelle et?

Vaaditaan kovaa luonnetta ja todellista poltetta itsensä kehittämiseen. Halua menestyä lajissa ja päästä niihin omiin tavoitteisiin. Mielestäni urheilutaustaa pitäisi olla jo jonkinverran entuudestaan ja myös terveelliset elämän tavat olisi hyvä olla tulleen jo tutuksi. Kilpailijalla pitää olla kova palo nimenomaan urheiluun ja siihen että haluaa ruokavalion avulla kehittää itseään paremmaksi ja saada entistä paremmat tulokset. Ei niitä treenejä ja ruokavalioita kukaan jaksa noudattaa, jos niitä ei tee vain itseään varten.
Bikini fitneksessä rakenne on myös todella tärkeä, etenkin tänä päivänä, kun kilpailijoita on paljon. Toki sitä voi hieman muokata/huijata rakentamalla lihaksia oikeisiin paikkoihin tai asentoja muuttamalla, mutta kyllä se vaan aika tärkeä juttu on. Täysin huonolla rakenteella ei tänäpäivänä kyllä menesty, sillä Suomessa kilpailijoita lajin parissa riittää. Täytyy olla kaunis ja omata hyvä esiintyminen, toki esiintymistä voi ja pitää aina harjoitella enemmän ja enemmän. Lajissahan sillä lihaksen määrällä ei niinkään pelata, vaan nimenomaan tasapainoisella fysiikalla, esiintymisellä, kauneudella ja sillä että loistat lavalla! Tämän taidan joskus itse aina unohtaa, rakastan treenata kovaa jokaista lihasryhmää, vaikka mm. jalkojeni ei juurikaan olisi hyvä enään kasvaa.
Lisätäkseni tähän vielä sen, että oma itsetunto pitäisi olla aika kohdillaan. Tarvii lujan pään, kun kroppa vielään todella pieneen kisakuntoon ja siitåä hiljalleen nostellaan kaloreita normaaliin ja näinollen kroppa pehmenee. Täytyy hyväksyä se tosiasia, että kisakunto on vain kisakunto.
Normaali terve pohja, niin kropan toiminnalla kuin henkisellä puolella on aikapitkälti a ja o.

 

25.10.2015 - 1.jpg

Onko sinulla tulevaisuuden tavoitteita bikini fitnessin suhteen?

Tällä hetkellä takki on vähän tyhjä. Otetaan kisojen jälkeen nyt kunnolla aikaa, treenataan hetki sitä omaa unelmakroppaa (Nathalia Melo tyyliin ;)) ja katsotaan minne tässä suunnataan. En oikein usko, että rakenteeni on riittävän hyvä lajiin ja kroppaa olisi todella muokattava ja kirittävä vielä, jos tulevia kisoja ajatellaan. Töitä on paljon, mutta mihinkä lajiin sen työmäärän suuntaan, jää vielä nähtäväksi…

 

25.10-horz2.jpg

Olet myös kampaamoalan yrittäjä. Miten kiireinen yrittäjän arki ja fitnessurheilu sopii yhteen?

No jos rehellisiä ollaan, niin todella huonosti 😀 Päivät on toisinaan pitkiä ja varsinaisia taukoja ei juuri ole, värin vaikutusaikoja lukuunottamatta. Palautuminen on kovilla, koska seison koko päivän ja olipa sitten väsynyt tai ei, niin aina on oltava iloinen. Koska olen myös toinen liikkeen omistajista, koen, etten voi antaa liikaa väsymykseni työelämässä näkyä, vaikka valitettavasti välillä on ollut todella väsynyt olo ja tekisi mieli keskittyä vain tuleviin kisoihin. Minun kuuluisi olla tietyllä tapaa esimerkki ja dieetillä en siihen ihan täysin kykene. Onneksi meillä on niin mahtava tiimi, että heiltä saan paljon ymmärrystä, että aina ei jaksa mitään ylimääräistä. Siksi pyrinkin kisakauteni ajoittamaan niin, ettei UNIKissa ole tulossa kisakauden ajalle mitään suurempia muutoksia. Työni painii kuitenkin kilpailemisen parissa yhtä korkealla ja siitä en tohdi millään tinkiä.

Jos saisit antaa yhden neuvon aloittelevalle bikini fitness -harrastajalle, mikä se olisi?

Pidä jalat maassa ja anna muiden elää omaa elämää. Nauti siitä treenaamisesta ja muista, että ruokavalio on vain hyväksi kehitykselle, sisäistä se, niin siinä on helppo pysyä. Ole tarkka valmentajan valinnassa ja muista, että sinulla on myös oma maalaisjärki jota käyttää kehoa kuunnellessa. Kukaan muu ei tiedä mitä kehosi tarvitsee, kuin sinä itse. Toki kilpaillessa viedään kroppa äärirajoille ja se ei todellakaan aina tunnut hyvälle, mutta jos on omasta kehostaan riittävästi tuntemusta ja tarpeeksi kova pää, osaa ottaa aikaa silloin kun sille kropassa tuntuu. Kommunikoi siis valmentajasi kanssa hyvin. Muista myös, että ystäväsi ja kumppanisi eivät kilpaile ja edelleen on myös olemassa muuta elämää 🙂 Oho, taisi tulla monta neuvoa 😀 

25.10-horz.jpg

Riinaa voit seurata Facebookissa, blogissa sekä Instagramissa @riinasaastamoinen 🙂 Kiitokset Riinalle haastattelusta!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *