Blogivieraana bloggaaja ja Fustra-valmentaja Satu Kähkönen – mitä on Fustra ja mikä motivoi elämäntapamuutokseen?

Lisää ihania ja motivoivia naisia! Viimeksi painonnostoa, tällä kerralla Fustraa ja painonpudotusta 🙂 Äänessä tänään siis Projekti uusi minä -blogia kirjoittava Satu, joten pidemmittä höpinöittä päästetään Satu irti!

 

_DSC9394.jpg

 

Kerro vähän itsestäsi. Kuka olet ja mitä teet?

Olen Satu, 36-vuotias kolmen lapsosen äiti, kahden äitipuoli, vaimo Kouvolasta. Olen kotoisin Pohjois-Karjalasta pienestä kaupungista Nurmeksesta. Olen siis elänyt lapsuuteni Pielisen rannalla. Kuopiossa olen opiskellut ja myöhemminkin aikuisena asunut, sitä kautta tullut tänne Kymenlaaksoon. Täällä olen asustelut nyt noin neljä vuotta ja viime vuosina alkanut kotiutuakkin tänne. Vesistö on se mitä täällä kaipaan. Vuonna -99 valmistuin lähihoitajaksi ja sen jälkeen tulikin hoitajan työtä tehtyä monissa eri paikoissa tämän vuoden kevääseen asti. Keväällä valmistuin Fustra-yksilövalmentaksi ja aloitin työt EasyFitillä sekä LadyLinellä. Fustran lisäksi teen asiakaspalvelussa töitä em.keskuksissa.

Olet pudottanut paljon painoa. Mikä sai sinut ryhtymään tähän elämäntapamuutokseen?

Se alkoi pikkuhiljaa. Olin ollut kauan jo tyytymätön itseeni monintavoin. Tyytymätön omaan aikaansaamattomuuteeni, ylipainooni, elämäntapoihini. Lisäksi olin uudessa asuinkaupungissani hyvin yksinäinen. Kävin töissä, olin kotona. Satunnaista lenkkeilyä lukuunottamatta en harrastanut mitään. Mieheni on todella urheilullinen ja hänen mukanaan peloissani tammikuussa v.2013 astuin kuntosalin ovesta sisään. Siitä se lähti. Pienin askelein muutin ruokailutottumukseni täysin. Jatkuva leivän ja herkkujen syönti terveelliseksi ja säännölliseksi ruokailuksi. Lisäsin myös lenkkeilyä ja jäin siis koukkuun kuntosalitreenaamiseen. Paino alkoi pudota. Kaikkinensa sitä putosi n.18 kiloa. Salilta löysin ystäviä, enkä ollutkaan enää yksinäinen. Olin paljon iloisempi ja eläväisempi ihminen, olen sitä toki edelleenkin. Vielä enemmän. Mieheni opettamana pääsin siis treenaamiseen kiinni ja opinkin paljon hänen avulla, jossain vaiheessa yksi paikallinen personal trainer teki minulle ruoka- ja treeniohjelmat, hänen avulla tuli lisää edistysaskelia. Muutamassa ”nettivalmennuksessa” olen ollut myös, mutta into niihin on lopahtanut aika nopeasti ja olen tajunnut, ettei sellainen riitä minulle. Vaikka toki kehitystä ja muutosta on tullut tämän reilun kahden vuoden aikana ja paljon tietoa treenaamisesta on itselläkin niin tiesin, että tarvitsen enemmän ja ”sen oikean” valmentajan. Niinpä loppukesästä otin yhteyttä Teemuun (http://kontionkoura.com/) Olimme ennestään tuttuja ja tiesin kyllä, että hän on hyvä valmentaja. Mutta nyt tiedän, että myös juuri sopiva minulle. Olen nyt saanut ruokaohjeiden lisäksi myös ne minulle sopivat treeniohjelmat. On tuntunut, että nyt sitä kehitystä on vasta alkanutkin tulla.

 

IMG_6220.JPG

 

Vaikka fyysistä muutosta on tullut paljonkin niin suurin muutos on kuitenkin korvien välissä. Se on vaikuttanut itsetuntoon. Opettanut kärsivällisyyttä, kiitollisuutta, onnistumisen iloa. Iloa ja hymyä on elämässä enemmän kuin kolme vuotta sitten. Lisäksi se on tuonut elämääni monta ihanaa ystävää, uuden ammatin, uusia unelmia ja kokemuksia.

 

Olet Fustra-yksilövalmentaja. Mitä se oikein on ja miksi valitsit juuri Fustran?

Fustra on hyvin kokonaisvaltaista ja intensiivistä harjoittelua. Parantaa ryhtiä, kehonhallintaa. Lisää liikkuvuutta, vahvistaa keskivartaloa. Rauhallista, mutta todella tehokasta harjoittelua. Lisäksi helpottaa kireyksiä kehosta. Ihmisillä lihasepätasapaino on hyvin yleistä, koska tehdään paljon kehon etupuolella työtä. Tällöin kehon takaosa on heikompi, Fustralla vahvistetaan tätä kehon takaosaa joilloin kroppa tasapainottuu. Harjoittelun edetessä haastetta saadaan liikkeisiin lisää.

Voit kurkata lisää Fustrasta minun valmentasivustolta Facebookista TÄÄLTÄ. Lisätietoa saat myös Fustra Finlandin nettisivuilta TÄÄLTÄ.

Oman harrastuksen ja elämäntapamuutoksen myötä myös intressit työhön muuttui pikkuhiljaa. Keväällä avautui EasyFit tänne Kouvolaan ja hain töitä sieltä. Sitä kautta tarjoutui mahdollisuus opiskella Fustra-yksilövalmentajaksi. En ollut kuullutkaan Fustrasta aiemmin, etsin lisätietoa ja lähdin uteliaana koulutukseen. Silmät avautuivat kyllä ensimmäisenä päivänä ja auton ajoasentokin muuttui samantien. Fustra-valmentajan työ on ollut tosi mielenkiintoista, kaikista palkitsevinta on nähdä se kun asiakas saa apua ”ongelmiinsa” Fustrasta.

 

IMG_4062.JPG

 

Miten Fustraa voi testata tai alkaa harrastaa? Voiko sitä tehdä kotona? Kenelle suosittelisit Fustraa?

Fustraan pääseen tutustumaan varaamalla ensin ajan näytetunnille. Näytetunnin aikana tehdään tiettyjä liikkeitä ja nähdään kropan tilanne. Onko kireyksiä, heikkouksia jne. Tämän avulla lähdetään suunnittelemaan jatkoa, mikä harjoittelun tavoite on. Suurimmalla osalla ongelmana on niska/hartia-alueen kireydet ja selkäongelmat. Fustra on useimmiten yksilöohjausta, jolloin valmentaja on jatkuvasti vierellä ohjaamassa ja valvomassa, että liikkeet tehdään turvallisesti. Oikea hengitys, vatsalihasten aktivoiminen ja liikkeiden tempo ovat tärkeässä osassa kokoajan. Fustraa voi harjoitella kotona ja kannattaakin, varsinkin kunhan on oppinut liikkeet paremmin. Yksin harjoitteleminen on haastavaa, koska liikkeitä tehtäessä on muistettava useampikin asia, muutakin kuin pelkkä liike (esim.hengitys, keskivartalo, asento). Kun kysytään, kenelle suosittelisin Fustraa on vastaus helppo, kaikille. Fustra on kuitenkin harjoittelumuoto josta saa apua moneen asiaan ja vaivaan. Itse näkisin myös todella hyvänä harjoitteluna myös esim. fitness-kisaajalle, koska hyvä ryhti, kehonhallinta ja liikkuvuuden lisääminen on vain plussaa. Fustraa sopii kaikille koska harjoittelu suunnitellaan aina yksilöllisesti.

Miten itse yhdistät Fustran ja muun harjoittelun?

Itse treenaan tällä hetkellä salilla oman valmentajani ohjeilla, 5-6 kertaa viikossa. Sen lisäksi harjoittelen myös Fustraa, enimmäkseen teen kehoa tasapainottavia liikkeitä sekä keskivartaloliikkeitä muun treenin ohella.

Tulevaisuuden suunnitelmia?

Minulta on monikin kysynyt milloin kisaan. Se on haaveena, ajoittain. Mutta se ei siis ole se johon tähtään, ainakaan tällä hetkellä. Perhe, lapset on kuitenkin tärkeintä elämässä nyt. Kisaprojekti vaatisi kuitenkin todella paljon, joten… Treenaamisen suhteen on tavoitteena vahvistua, kehittyä, saada lisää lihaa luiden ympärille. Työn suhteen lisäkoulutussuunnitelmia on mielessä, on kuitenkin halu oppia lisää tältä nykyiseltä alalta. Myös promootioduunit on ruvenneet kiinnostamaan, joten sellaistakin olisi kiva tehdä. Mielenkiinnolla odotan mitä kivaa elämä vielä eteen tuo.

Jos haluat kurkata mun tekemisiä niin blogini löytyy täältä –> http://projektiuusimina.blogspot.fi/  Blogia voit seurata myös Facebookissa Projekti uusi minä -sivuillani.

 

IMG_6868.JPG

 

Mukavaa syksyn jatkoa !!

Terkuin Satu

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *