Hyvän mielen proteiinijuustokakku

ALUNPERIN JULKAISTU 13.3.2015

 

IMG_1717.PNG

Tutustuin Anna Swardin Protein Pow -sivustoon kisadieetillä pari vuotta sitten ja dieetin jälkeen tulikin useampaa reseptiä testattua. Annan keittiössä pöllyää vehnäjauhojen sijaan proteiinijauhot ja ohjeita löytyy joka lähtöön – pannaria, jäätelöä, pastaa, pizzaa, pirtelöitä, patukoita, kakkuja, leipiä, keittoja… Jos lontoonmurre ei taitu, niin nou hätä, koska nyt näitä Annan ihania reseptejä löytyy ihan suomenkielellä kirjakaupasta 🙂 Potkua proteiinista- suuri proteiinikeittokirja tarjoilee respetien ja ihanien kuvien lisäksi Annan omalaatuisia, hauskoja kertomuksia siitä, miten reseptit ovat syntyneet. Kirjan voit ostaa vaikkapa TÄÄLTÄ.

Tässäpä minun versioni tummasuklaa-manteli-proteiinijuustokakusta, jota voi nautiskella hyvällä omalla tunnolla (jopa kesäkuntoon-projektin lomassa, mikäli joku nyt sellaista sattuu harrastamaan!). 

IMG_20150307_130640.jpg

PROTEIINIJUUSTOKAKKU

Pohja:

2 rkl mantelivoita

1 1/4 dl mantelijauhetta

1 rkl agavesiirappia

Täyte:

2 1/2 dl kreikkalaista jugurttia

2 1/2 dl tuorejuustoa + mascarponejuustoa (käytin 3% Philadelphiaa, jota laitoin isomman osan kuin mascarponea, tässä voisi käyttää myös esim. rahkaa)

30 g vaniljanmakuista heraproteiinia (käytin FA:n Whey Protein)

2/3 dl kananmunanvalkuaista

1 tl bourbon vaniljaa

Kuorrute:
n. 60 g raakasuklaata tai 85-95% tummaa suklaata

Sitten sekoitellaan pohjan ainekset kulhossa sekaisin. Agaven voi korvata hunajalla tai kalorittomalla siirapilla, jos haluaa vähemmän hiilaria kakkuun. Jos käyttää pientä irtopohjavuokaa, niin tämä annos on hyvä, mutta isompaa varten annoksen voi tuplata. Itse tein pohjan muistaakseni suunnilleen 1,5 -kertaisena ja täytteen aika lailla noilla määrillä mitä ohjeessa sanotaan. Pohjan seos painellaan siis irtopohjavuoan pohjalle ja sen voi nostaa vaikkapa kylmään siksi aikaa, kun valmistaa täytettä. Uunikin sitten muistetaan laittaa kuumenemaan 160 asteeseen. 

Täytteen ainekset sekoitellaan myös kulhossa. Ihan piece of cake, sanoisin. Sitten vaan lätkit täytteen pohjan päälle ja laitat uuniin paistumaan 30-45 minuutiksi. Ei kannata paistaa liikaa, joten ota kakku uunista kun keskusta on vielä vähän hyllyvää. Proteiinileivonnaiset nimittäin menee herkästi kuivaksi paistellessa. 

IMG_20150307_114450.jpg

Oma kakkuni ei ollut varsinaisesti kovinkaan kaunis, mutta hyvää siitä tuli silti. Kannattaa antaa kakun jäähtyä kunnolla ja sitten kuorruttaa se vesihauteessa sulatetulla suklaalla. Se pelastaa ulkonäköäkin jonkun verran 🙂 

IMG_20150307_130726.jpg

IMG_20150307_130459.jpg

Oli oikein herkullista ja kelpasi mainiosti miehellekin, että aurinkoisen perjantain kunniaksi vaan juustokakkutalkoisiin hop 🙂 Meillä käytiin aamusta ihmettelemässä sorsia ja nautiskeltiin ulkoilmasta. Nyt vähän venymistä Yoogaian parissa ja sitten kolistelmaan rautaa salille. On muuten meneillään pitkien sarjojen viikko, voin kertoa että kevennetty viikko ensi viikolla tulee erittäin hyvään saumaan 😀 

IMG_20150313_091628.jpg

IMG_20150313_093048.jpg

Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille 🙂

IMG_20150313_111840.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *