Näkökulmia kuvakulmista

ALUNPERIN JULKAISTU 29.3.2015

Aina ja koko ajan tuntuu olevan joku ”kohu” jostakin asiasta liittyen fitnessiin, fätnessiin, bloggaamiseen, kokkaamiseen… Ja tylsäähän se elämä tietenkin olisi jos ei voisi jostain aina hehkuttaa tai kaataa paskaa toisten niskaan. Kauhean tylsää. Ida Parviainen kirjoitti hyvän tekstin, jossa siis kuvien kera näytti, kuinka todellisuus on aika kaukana siitä, mitä ihmiset antaa esimerkiksi somessa ymmärtää. Tällä hetkellä kirjoitus on kerännyt vajaat 280 tuhatta lukukertaa. Huuhhuh. Hieno juttu mielestäni, mutta että oliko tää jollekin oikeasti niin iso yllättys? Ilmeisesti sitten oli. Mutta nyt salaisuus on paljastunut, kaikki ei olekaan niin täydellistä miltä kuvissa näyttää! Nyt voidaan kaikki jatkaa elämäämme läskit iloisesti hyllyen.

Jotenkin tuli kuitenkin sellaisia pieniä takaumia, että ihan kuin joskus ennenkin olisi maailmalla kohuttu jostain vastaavasta. Ja sitten tajusinkin, että nii joo, sehän olikin… IHAN KOKO AJAN. Kaikkihan siis jo tietää, että ne kuvankauniit Hollywood-julkkiksetkin on ihan vaan ihmisiä, koska niilläkin on selluliittia. Selluliittihan tekee ihmisestä IHMISEN. Samoin kuin jenkkakahvat, mustat silmänaluset ja sänkiset sääret. Unohtamatta ihohuokosia, olihan se nyt melkoinen shokki kun Megan Foxistakin oli joskus saatu kuva jossa näkyy ihohuokoset! Hyi että, sitä en kyllä olis halunnut nähdä. On niin ihanaa kun joku laulaja/näyttelijä/malli on niin ihanan tavallinen – mutta hyi hitto kuin sillä onkin hyllyvä pylly ja eipä tuossa naamassakaan kyllä mitään erikoista ole.  

 

paparazzi.jpg

Että nii että näi.

Ida Parviaisen teksti kerää ehkäpä niin paljon huomiota, koska nämä suomalaisten fitnesskuplat poksahtelee tasaiseen tahtiin milloin mistäkin syystä ja varmaan tätä puolta fitnessistä ei ole vielä julkisesti juurikaan käsitelty. Kisakunnon ja ns. ”normikunnon” eroja ja epäterveellisyyksiä on kyllä ruodittu paljon mediassa. Tämä on toki positiivinen puheenaihe, mutta eiköhän tästäkin vielä jonkinmoinen sanasota saada fitnesskansan keskuudessa, tyyliin: ”Vaan luuserit antaa ittensä mennä tohon kuntoon, fitness on elämäntapa ja tässä annetaan ihan väärää kuvaa mun kaltaisista tosifitnessharrastajista!! Nimim. anonyymi IFBB bikini athlete pissaliisa joka on treenannut ainakin 2 kk kovaa!”

Se, että Hollywood kaunottarien ja fitnesskissojen ”epätäydellisyydet” kohahduttaa, kertoo mielestäni lähinnä siitä, miten harhaisessa maailmassa elämme. Maailma on pullollaan kauniita ja komeita ihmisiä, jotka eivät kuitenkaan keiku kauneimpien ja komeimpien listoilla, koska ovat ihan vaan ”taviksia”. Vähän sama juttu tässä kuin kaikessa muussakin nykyään – jos et jaa sitä somessa, et ole tehnyt sitä tai sillä ei ole mitään merkitystä. Tässä se vaan menee niin, että jos et saa julkista huomiota ulkonäöllesi, olet joko ruma tai mitätön. Kenenkään itsetunto myöskään tuskin oikeasti kohoaa siitä, että saadaan irvailla muiden ihmisten selluliiteille tai väsyneille naamoille, mutta silti anonyymit kirjoittelijat dissaavat netissä kaikkea mahdollista sellaisella tahdilla, että hiljaiseksi vetää. Eikä tämä koske vaan suomalaisia, kyllä ne kaikki muutkin tämän homman osaa. Itsestäni ehkä huolestuttavinta on se, että yhä nuoremmat tytöt miettivät ulkonäköasioita, haluavat laihduttaa ja vertaavat itseään kiilloteltuihin julkisuuden henkilöihin – kun tarkoitus olisi vielä olla lapsi, onnellisen tietämätön kaikesta aikuisuuden mukanaan tuomasta paskasta. Yhä suositumpi ammatti koululaisten keskuudessa on ”julkkis”, mikä on kyllä ihan käsittämätöntä. Siinä on arvot ja tavoitteet viimeisen päälle kohdallaan. 

 

1427623865346.jpg

Kuvakulmalla on helppo luoda illuusioita, kaventaa keskivartaloa, korostaa pakaraa – ja vaikka mitä. Itse en kyllä ole vaivautunut opettelemaan kaikista kummallisimpia poseerausasentoja ja jätän sen homman ihan kokonaan muille. 

Kun sitten mietit itseäsi vanhana pieruna kiikkustuolissa muistelemassa menneitä, niin mitähän sulle loppujen lopuksi jää käteen tykkäyksistä, tökkäyksistä, seuraajista, kommenteista, kauneuden ylistyksestä, illuusiosta? Tuskin myöskään elämäsi suurimpia hetkiä loppupeleissä on selluliitti tai sen olemattomuus, silmänalusten väri tai mahamakkaroiden määrä. Versus että elät omaa elämääsi, rakastat läheisiä ihmisiäsi suurella sydämellä, naurat itsellesi, annat hyvän kiertää. Urheilu ja terveellinen ruokailukin on hyvin mahdollista saada tähän onnellisuuksien kategoriaan, kun vaan oppii nauttimaan siitä ja sen tuomasta hyvänolon tunteesta, eikä tee sitä pelkästään ulkonäön vuoksi. Omasta kehosta huolehtiminen tuo energiaa ja toiminnallisia lisävuosia elämään huomattavasti sohvalla löhöämistä enemmän, vaikka toki sohvalla löhöilyllekin on oma aikansa ja paikkansa 😉 Itsehän löhöilen melko paljonkin, ei se treenaaminen kuitenkaan loppujen lopuksi niin hirvittävästi aikaa vie kun miettii, että viikossa on ne 168 tuntia. Ja en siis nyt sano, etteikö ulkonäkö saisi olla tärkeää. Tottakai saa. Mutta välillä kannattaa ehkä kurkistaa vähän sen oman laatikkonsa ulkopuolelle. (Note to self.)

imperfect.jpg

Olen tässä viikonlopun aikana löhöilyn lisäksi käynyt treenaamassa ja eilinen menikin Kevätmessuilla Messukeskuksessa. Odotin eniten siltä luomu- ja lähiruoka-alueelta, mutta jotenkin aika köyhä oli tarjonta. Saunamökit oli ehkä kiinnostavampia, joutuu ehkä jokusen vuoden vielä haaveilemaan 😀 Yhden ihanan ostoksen kuitenkin tein, löysin Valkoinen lanka -kosmetiikkamerkin josta en ole ennen kuullutkaan ja pitihän se huikea messutarjous käyttää hyväksi, kun sain kasvoseerumin hinnalla myös kasvojen putsarin, kasvovoiteen sekä käsivoiteen. Tuotteet valmistetaan Helsingissä ja ovat luonnollista alkuperää, suureksi osaksi luomua. Kirjoittelen kokemuksia sitten, kun olen noita jonkin aikaa ensin testaillut. Sosiaalisimmat ja edustavimmat kaverit löytyi kuitenkin Oma Koti -alueelta, jossa Gourun pojat olivat mainostamassa maalauspalveluita ja arpomassa kahvia – ovat muuten tänäänkin vielä viiteen saakka, joten jos satut kulkemaan huudeilla niin riittää kun kävelet ohi, tai yrität kävellä, joku sieltä tulee varmasti juttusille. Vaikka oma näkökulmani voikin sattuneesta syystä olla hieman puolueellinen, niin sanonpa vaan, että varsin piristävä ja freesi firma, jossa hommat hoituu ja asiakkaat on tyytyväisiä, että jos on maalauspalveluille tai vaikkapa katon pesulle tarvetta, kannattaa kurkata nettisivut / Facebook / Instagram 🙂

IMG_20150328_202639.jpg

Onneksi näitä messuja ei oo kuitenkaan ihan joka viikko 😛

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *