No matter who won – Nordic Fitness Expo 2015 omat suosikit

Voin kertoa, että tuli muuten viikonloppuna harmiteltua, etten lähtenyt Fitness Expoon. Ensi vuonna niitä kemuja ei skipata! Tosin olin lauantaina Ela Showssa ja oli ihan uskomaton show 🙂 Joten kiva viikonloppu oli ja NFE kisoja on katseltu kuvista ja videoilta aika monta tuntia. 

Tänä vuonna näkyi taas paljon hienoja fysiikoita, joista omaan mieleeni painuneet ajattelin jakaa täällä blogissa. Sijoituksia spekuloidaan aina, arvostelulajeja kun ovat nämä kaikki, mutta itse en ole ollut paikanpäällä joten en pysty siihen asiaan sanomaan oikein mitään. Henkilökohtaisesti nostan hattua aivan kaikille kisalavalle nousseille ja itselleni ei ainakaan kuvia katsellessa tullut fiilistä, että kenenkään kunto olisi jäänyt jotenkin räikeästi vajaaksi. Miesten sarjojen kuvia en ole niin älyttömän tarkkaan syynännyt, mutta kyllä sieltäkin muutama fysiikka jäi mieleen. 

Jaukkuri, Kotipohja, Nyyssölä

Vasemmalta oikealle: Jaukkuri, Kotipohja, Nyyssölä. Ja huomauttaisin, että Pekka Kotipohja on syntynyt -92. Että näin. Tuli siis neljänneksi kehonrakennuksen -80 kg sarjassa – mitä tulevaisuus vielä tuokaan tullessaan. Jaukkuri sijoittui toiseksi -90 kg sarjassa ja PM-kisassa kolmanneksi. Ihan älytön fysiikka. Täytynee vielä mainita junnujen CBB-voittaja Olli Kemppainen joka lähtee MM-kisoihin loppuvuodesta edustamaan Suomea. Hieno kunto Ollillakin, sen siitä saa kun tekee asioita täydellä sydämellä 🙂

Sitten siirrytään naisiin ja kuvasaastetta on luvassa aika paljon, joten jos vähäpukeiset naiset ei kiinnosta (said no one ever) niin kannattanee vaihtaa sivustoa. Suomeen napattiin pari uutta ammattilaiskorttia, bikinin upealle Jaana Malytchevalle ja figuren Iina Levanojalle. Mahtava juttu, että suomalaisiakin alkaa näkyä pro kisoissa entistä enemmän 🙂 Ammattilaiskisasta päällimmäisenä jäi kuitenkin mieleen figuren voittanut Suomen Kati Alander, jonka fysiikka on kehittynyt vuosien varrella todella hienoksi.

Kati Alander

Myös Tiina Vaskelainen ja tuore pro-kortin haltija Iina Levanoja näyttivät freesille ja upealle. Vaskelaisen uraa olen seurannut useamman vuoden ja samalle lavallekin pääsin hänen kanssaan vuonna 2013 seisoskelemaan. Vaikka lavalla oli vastassa hyvin lihaisia naisia, henkilökohtaisesti tykkäsin Suomityttöjen fysiikoista eniten. Vaikka kuinka yritän puolueettomasti tätä asiaa miettiä 😉

NFE2015-NordicProFigure-2272-horz.jpg

Tiina Vaskelainen

NFE2015-NordicProFigure-2283-horz.jpg

Iina Levanoja

Ja sitten ne pro-tason bikinikisaajat. Näissä meni lempparit Suomen rajojen ulkopuolelle, mutta toki ne suomalaisetkin oli siellä upeita. Ashley on uskomaton, niin tasapainoinen fysiikka että ei suotta ole voittaja. Bikiniä en ole niin älyttömästi edes seurannut, varsinkaan Suomessa tai ylipäätään amatööritasolla. Näitä ammattilaisia jonkin verran, että ne kärkisijojen kilpailijat tunnistan 😀 Ashleyn ohella Natalia Melo on yksi suosikkikilpailijoitani, mutta häntä ei näissä karkeloissa nähty. 

NFE2015-NordicProBikini-2352-horz.jpg

Vasemman puoleisen bikinikisaajan nimeä en edes tiedä 😀 Ei ollut finaalissa, väri on mielestäni huono mutta kunto miellyttää ainakin meikäläisen silmää. Keskellä kisan voittanut Ashley Kaltwasser, USA, joka on voittanut käsittääkseni nyt 14 ammattilaiskilpailua ja on hallitseva Miss Bikini Olympia. Oikealla Iso-Britannian Nina Ross. 

Sitten se fitness. Vapareita en ole jaksanut montaa katsella, mutta Suomen duracellpupu Piia Pajunen kiskaisi heti ensimmäisistä ammattilaiskisoistaan kolmannen sijan melkoisessa joukossa! Piian fysiikka on upea ja vaparit aina niin energisiä. Piia on käsittääkseni syntynyt vuonna -90, ei voi kuin ihastella ja ihmetellä.

NFE2015-NordicProFitness-2188.jpg

Piia Pajunen toinen oikealta

Jatkan ihastele ja ihmettele -linjalla. Nämä junnut. Mitä hittoa oikeesti?! Taisin käydä ensimmäistä kertaa katsomassa fitnesskisoja vuonna 2007. On tämä taso aika paljon noussut, mutta minä en vaan ymmärrä miten nämä ihmiset voi noin nuorena olla noin patteja, upeita, itsevarmoja, päättäväisiä, lujatahtoisia… Ja mitä vielä. 

NFE-3319.jpg

Bodyfitnessjunnut Dina Kaspi ja Anni Karinen (overall-voittaja)

junnuBF.jpg

BF-junnuista on mainittava vielä Meri Camilla Rasilainen. Upea näky 🙂

NFE-3520-horz.jpg

Bikinijunnuja. Ilona Siekkinen tuulettaa ja jatkaa urakkaa MM-kisoihin. Go Ilona! 🙂

Sitten body fitnessin yleisen sarjan SM-kisaan. Kyllä tuli sellainen fiilis, että saa vielä kymmenisen vuotta treenailla ihan rauhassa, ennen kuin on näiden naisten rinnalle mitään asiaa 😀

Hanna&Nina-horz.jpg

Lapin naiset edustaa! Ensimmäisessä kuvassa näkyneen Jaukkurin vaimo Nina ja Hanna Autti Team JiiPeestä. Huhhuh tuota Hannaa, ihan käsittämätön nainen!! Neljän lapsen äiti ja luokanopettaja – ei ihan kaikki mammat näytä tälle! Fanitan Hannaa ihan sata lasissa, ei oo monella miehelläkään sellaista habaa. Hanna sijoittui -163 cm sarjassa viidenneksi ja Nina kuudenneksi.

Tanja Räsänen

Kääpiösarjan (-158 cm) ja samalla overallin vei Tanja Räsänen. Wau. 

NFE-3941-horz.jpg

Pitkään sarjaan en oikein näin kääpiönä osaa samaistua, ihmettelen vaan niitä loputtoman pitkiä käsiä ja jalkoja 😀 Mutta Johanna Ilonen miellytti silmää kovasti, sijoittui +168 senttisten kolmanneksi. 

Sitten se SM bikini, jota en niin paljoa ole seurannut. Kyllä sieltäkin kuitenkin muutama suosikki nousi. Sijoituksia en pysty tässäkään spekuloimaan, koska se joka lajissa tärkeä lavaesiintyminen korostuu bikinissä vielä muita lajeja enemmän. Suoraan sanottuna en ymmärrä, miten tuomarit pystyy laittamaan näitä tyttöjä minkäänlaiseen järjestykseen. Niin ne vaan kuitenkin järjestykseen ne laittaa, peukut siitä. Ehkä snadisti tuli sellainen missikisafiilis taas, mutta se on vaan minun mielenvikani. Niitä ykkössijan ansainneita tyttöjä olisi vaan niin pilvin pimein!

biksu2-horz.jpg

Vasemmalla -160 cm sarjan toiseksi tullut Tanja Sundell, oikealla voiton napannut ihana Eevi Teittinen joka ei varmasti esittelyjä kaipaa!

ninabiksu-horz.jpg

Alle 168 senttisten sarjan vei Sofia Ruusila-Nousiainen, jota ei myöskään tarvitse varmasti kenellekään erikseen esitellä. Yllä saman sarjan toiseksi tullut Nina Suomi, joka voitti syyskuussa Jyväskylän karsinnat.

biksu168takapose-horz.jpg

 Viime kevään kisojen voittaja Saara Suhanto. Hassua, että sijoitus oli vasta viides. Mutta edelleen, wasn’t there, tykkään Saaran fysiikasta eniveis!

jennibiksu.jpg

Jenni Levävaara vei yli 168 senttisten sarjan ja jos olisin kuvien perusteella arvaillut overall-voittajaa, olisin veikannut että Jenni vie. 

Semmoinen kuvakooste. Kaikki kuvat lainattu Bodylehden ja Pakkotoiston sivuilta, kuten kuvien alareunasta näkyy. Hieno juttu että vaikka ei pääsisi paikanpäälle, niin meistä onnettomista huolehditaan ja laitetaan ahkerasti kuvaa ja videota tulemaan 🙂 Vielä kun saatais kisat telkkariin 😀 Tai edes livenä nettiin. Sitä odotellessa… Mutta ensi vuonna ehdottomasti paikanpäälle!

EDIT: PAKKO lisätä näin jälkikäteen tähän vielä yksi kilpailija. Se, josta on saatu eniten motivaatiota kaikista suomalaisista kilpailijoista. Ihan käsittämättömällä rakenteella varustettu Mari Päkkilä, joka teki pro debyyttinsä Lahdessa. Ihan TAJUTON tuo malli!! Kun Mari saa kunnon ja esiintymisen kohdilleen niin oksat pois…

Mari Päkkilä

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *