Sacherkakun raaka haastaja

ALUNPERIN JULKAISTU 19.11.2014

Meidän äiti tekee maailman parasta sacher-kakkua. Ihan puolueeton mielipide. Varmana on. On se vaan niin järjettömän hyvää. Mutta koskapa se ei ole kovinkaan terveellistä, niin innostuin jonkun aikaa sitten kokeilemaan suklaista raakakakkureseptiä ja oh my – suuorgasmi, sanon minä. Reseptin bongasin On the go -blogista ja sitä hieman mukailin, tässäpä teille, kannattaa testata varsinkin jos tykkäät tumman suklaisesta mausta 🙂 

blogger-image--963325521.jpg

 

POHJA

3 dl pähkinäsekoitusta (esim. CoCoVi)

1 dl luomurusinoita (tai esim. mulperi-, inka- tai gojimarjoja)

2 tuoretta taatelia

2 pehmeää kuivattua viikunaa

1 rkl luomuhunajaa

ripaus himalajansuolaa 

Sekoittele pohjan ainekset vaikkapa tehosekoittimessa tms. ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Joskus käytän itse myös silikonivuokaa. Ei tarvitse tulla ihan hienoa mössöä, vaan saa jäädä vähän ”rouheaksi”. 

 

APPELSIINI-SUKLAATÄYTE

1 luomuappelsiini

1.5 dl raakakaakaojauhe (voit laittaa vaikka parikin desiä jos tykkäät)

8 tuoretta taatelia

1/2 dl kookosöljyä

5 rkl kaakaovoita

1 rkl maapähkinävoita

2 rkl luomuhunajaa

1 rkl psylliumjauhetta

1 tl vaniljaa (Sonnentorin luomuvanilja on tosi jeesjees)

ripaus himalajansuolaa 

Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa. Raasta LUOMUappelsiinin kuori. Sekoita millä hyvänsä härvelillä kaikki ainekset tasaiseksi mousseksi. Appelsiinista laitetaan siis sekä viipaleet että raastettu kuori. Jos tarvis, niin lisää hiukan vettä. Itse en muistaakseni lisännyt. 

 

AVOCADO-SUKLAAMOUSSE

2 avocadoa

3 rkl raakakaakaojauhetta

3-4 rkl luomuhunajaa  

2 rkl kookosöljyä

1 tl vaniljaa

tuoretta minttua

ripaus suolaa

Näille taas samat systeemit, eli kookosöljyn sulatus ja mössöksi vaan. Minttua kannattaa laittaa vaikkapa vähän kerrallaan, itse taisin laittaa yhdestä oksasta lehdet. Tuli muuten aivan järkyttävän hyvää moussea!

 

           blogger-image--1976072008.jpg

 

Pohja kannattaa nostaa pakastimeen tai ainakin jääkaappiin odottelemaan täytteiden valmistumista. Sitten vaan ensin appelsiini-suklaatäyte pohjan päälle ja takaisin kylmään hetkeksi ja viimeisenä avocado-suklaamousse. Raakakakun ”taikinoita” kannattaa tosiaan muistaa maistella niitä tehdessä, makua on helppo säätää sitten haluttuun suuntaan 🙂 Ja raakakakuthan vaan paranee kun ne saa päivän pari tekeytyä. Tein muuten viikonloppuna aivan maagisen hyvää luolamiesjätskiä – se meni jääkaapissa sitten sellaiseksi mousseksi, että sopisi aivan loistavasti tällaisen kakun täytteeksi! Jaan sen reseptin teille joskus toiste, oli sen verran tajunnanräjäyttävää ja miehelläkin testattu – meni läpi ihan täysin pistein 😉

Muutaman raakakakun kun tekee, niin niitä voi alkaa helposti kehitellä ihan omasta päästä ilman valmiita reseptejä. Viime viikolla esimerkiksi tein sitruunaisen raakasuklaakakun, jossa korvasin suurimman osan pähkinöistä kikherneillä. Ja toimi aivan loistavasti! Viikonloppuna kokeilin kokonaan pähkinätöntä kookos-sitruunakakkua, joka oli hirrrmuisen hyvvää. Varsinkin viimeiset palat, jotka oli pari päivää saaneet tekeytyä jääkaapissa. Ja tähän hommaan ei tarvii olla minkään sortin jauhopeukalo, kun ei niitä jauhoja tarvita ei sitten ollenkaan 😉                                                          

                                                 blogger-image--162777325.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *