Sähköpotkulauta kulkuvälineenä

Maailman siirtyessä polttoaineen käytöstä sähkökäyttöön etenkin sähköpotkulautojen suosio on kääntynyt kasvuun – eikä suinkaan vain niiden käytännöllisyyden vuoksi, vaan myös harrastuksena. Sähköpotkulautoja on pitkään pidetty vain halpoina kulkuvälineinä, joilla liikkua esimerkiksi naapurustossa. Moni asia on kuitenkin muuttunut, ja sähköpotkulauta onkin tänä päivänä varsin kätevä kulkuväline. Suomen lain mukaan sähköpotkulaudalla saa ajaa enintään 25 km/h nopeudella. Tämä on erittäin kelpo nopeus paikasta toiseen sujuvasti liikkumiseen. Valmistajat ovat myös lisänneet esimerkiksi moottoreihin tehoa, mikä tekee sähköpotkulaudoista entistäkin sopivampia harrastus- ja vapaa-ajan käyttöön. Parhaimmillaan sähköpotkulaudalla voi jopa nousta mäkiä!

Ohessa onkin esitettynä muutamia syitä, joiden vuoksi sähköpotkulaudan hankintaa kannattaisi harkita.

Sähköpotkulaudat ovat olennainen osa katukuvaa.

 

1) Kukkarolle ystävällinen vaihtoehto

Uusina ostettujen sähköpotkulautojen hinnat alkavat tavallisesti noin 150 eurosta. Toki markkinoilla on myös hintavampia malleja, joissa erilaisia ominaisuuksia on enemmän. Sähköpotkulauta on kuitenkin huomattavasti edullisempi hankinta kuin esimerkiksi auto. Vanhemmat autot vaativat todennäköisesti useammin huoltoa, kun taas uudempien ajoneuvojen ylläpito voi maksaa yleisesti ottaen enemmän. Sähköpotkulautojen ylläpito sen sijaan on edullista. Tämä johtuu siitä, että sähköpotkulaudoissa on suhteellisen yksinkertainen mekaniikka, minkä ansiosta sähköpotkulaudan voi huoltaa helposti perustyökaluilla. Myös esimerkiksi polttoaineeseen ei kulu rahaa, sillä sähköpotkulautahan toimii sähköllä.

2) Ympäristöystävällisyys

Sähköpotkulauta ei vapauta päästöjä ajettaessa. On toki totta, että sähköpotkulautojen valmistusprosessi itsessään vapauttaa päästöjä, mutta valmistuttuaan sähköpotkulaudat vaativat toimiakseen ainoastaan sähköä akun lataamiseen. Sitä vastoin ajoneuvosta vapautuu päästöjä joka kerta, kun sillä ajetaan. Ajoneuvojen valmistusprosessi vapauttaa myös enemmän päästöjä kuin sähköpotkulautojen vastaava prosessi. Sähköpotkulautaa voidaankin pitää ympäristöystävällisenä ratkaisuna.

3) Terveyshyödyt

Vaikka sähköpotkulauta tekee suurimman osan työstä puolestasi, on sillä silti suotuisia terveyshyötyjä. Sähköpotkulaudalla ajaessa vietät nimittäin aikaa ulkona. Monesti raitis ilma tekee olon rauhalliseksi ja vähentää stressiä. Pysyäksesi tasapainossa ja pystyssä sähköpotkulaudalla sinun on harjoitettava lihaksiasi. Sähköpotkulaudalla ajaminen parantaa siis myös tasapainoa ja koordinaatiota.

4) Yksinkertainen tapa liikkua

Sähköpotkulaudalla liikkumisessa on verrattain helpompi päästä alkuun kuin esimerkiksi autolla liikkuessa. Autoa varten tarvitset ajokortin, ja sinun on myös ostettava ajoneuvo, jonka täytyy läpäistä katsastus. Sähköpotkulautaan et kuitenkaan tarvitse erillistä lupaa, ja todennäköisesti sähköpotkulaudan hankkiminen on myös rahallinen säästö. Lisäksi Suomen tieliikennelaissa sähköpotkulaudat rinnastetaan polkupyöriin, joten voit ajaa niiden kanssa samalla kaistalla. Sähköpotkulaudalla ajaessa saat nauttia ulkoilmasta ja vältät myös esimerkiksi joukkoliikenteen ruuhkat.

5) Sähköpotkulautaa on helppo säilyttää 

Sähköpotkulauta taittuu kätevästi kokoon, ja voit säilyttää sitä esimerkiksi kotisi eteisessä, parvekkeella tai jossakin nurkassa. Sähköpotkulaudan säilyttäminen on helppoa siis jopa pienemmissäkin asunnoissa. Esimerkiksi opiskelija-asunnossakin sähköpotkulauta varmasti mahtuu johonkin nurkkaan.

Sähköpotkulauta on kätevä kulkuväline liikkumiseen.
koti ostokset raha vastuullisuus
Kommentit (0)