Herätyskellot käytännöllisinä ja monipuolisina sisustuselementteinä

Kelloradiot ja herätyskellot ovat niin tavallinen osa arkea usealle meistä, että niitä harvemmin pysähtyy edes ajattelemaan. Vaikkakin niiden perimmäinen tarkoitus on auttaa meitä pysymään aikataulussa ja heräämään aamuisin, nämä käytännölliset laitteet voivat olla myös tyylikkäitä sisustuselementtejä. Parhaimmillaan kelloradiot ja herätyskellot voivat siis täydentää kodin ilmettä ja luoda tunnelmaa. Tässä artikkelissa pohditaan, miten kelloradiot ja herätyskellot voivat sopia sisustukseen. Lisäksi käsitellään, minkälaista käytännön merkitystä kelloradioilla ja herätyskelloilla voi olla – ovathan älypuhelimet laajalti syrjäyttäneet perinteisiä herätyskelloja. Toivottavasti löydät artikkelista itsellesi inspiraatiota herätyskellojen osalta! 

Herätyskellot voivat olla myös kauniita sisustuksellisia elementtejä. 

 

Sisustuksellinen merkitys 

  • Tyylikkyys: Kelloradioita ja herätyskelloja on tietysti monipuolisesti saatavilla, joten jokaisen makuun varmasti löytyy juuri itselle sopiva tyyli. Kelloradiot ja herätyskellot voivat vaihdella minimalistisesta ja modernista klassiseen ja vintage-tyyliin. Parhaimmillaan voit siis hankkia kellon, joka soveltuu täydellisesti myös muun kotisi sisustukseen. Moderniin sisustustyyliin saattaa soveltua paremmin yksinkertaiset ja puhdaslinjaiset herätyskellot. Toisaalta, perinteisempään sisustustyyliin, vanhanaikaisemmat herätyskellot saattavat soveltua paremmin. 
  • Värit ja materiaalit: Perinteisten herätyskellojen monipuolisuus ulottuu myös niiden värimaailmaan ja materiaaleihinkin! Siten voit valita herätyskellon, joka sopii yhteen kotisi värimaailman kanssa tai luo siihen mielenkiintoisen kontrastin. Materiaaleissa suosittuja vaihtoehtoja ovat etenkin metalli- ja puupinnat. Ne ovat omiaan tuomaan lämpöä ja tekstuuria kodin muuhun sisustukseen. Lisäksi, jos juuri värikkäämmät vaihtoehdot ovat sinulle mieluisia, niin kelloradiot ja herätyskellot voivat ehdottomasti toimia kotisi katseenvangitsijoina! 
  • Sijoittelu: Kelloradioiden ja herätyskellojen sijoittaminen voi tehdä suuren eron niiden vaikutukseen sisustuksessa. Kelloradiot ja herätyskellot toimivat esimerkiksi erinomaisina pöytäkoristeina niin huoneessa kuin huoneessa. 
Puiset herätyskellot voivat sopia perinteisempään sisustustyyliin. 

 

Värikkäät herätyskellot voivat toimia katseenvangitsijoina.

 

Kelloradioiden ja herätyskellojen monitoiminnallisuus 

Sisustuksellisuuden lisäksi on myös hyvä huomata, että kelloradiot ja herätyskellot todella ovat monitoiminnallisia! Laitteet ovat nykyaikaistuneet ja siten tarjoavat monia erilaisia lisäominaisuuksia, kuten vaikkapa Bluetooth-yhteyden, langattoman latauksen ja erilaisia ääniasetuksia. Bluetooth-yhteydellä voit esimerkiksi suoratoistaa suosikkimusiikkia älylaitteestasi kellon kautta, mikä voi luoda miellyttävämmän äänimaiseman heräämiseen. Monissa kelloradioissa ja herätyskelloissa on myös mahdollista ladata älypuhelinta tai muita langattomasti ladattavia laitteita niiden päällä. Tämä vähentää sotkuisia johtoja ja lisää käytännöllisyyttä sängyn vieressä tai vaikkapa työpisteellä. Voisikin siis sanoa, että nykypäivänä kelloradiot ja herätyskellot ovat paitsi monipuolisempia mutta myös kätevämpiä!

 

Miksi sitten käyttää herätyskelloa kun voi käyttää puhelintakin? 

Nykypäivän digitaalisessa maailmassa älypuhelimet ovat syrjäyttäneet perinteiset herätyskellot laajalti. Kuitenkin on edelleen useita syitä, miksi joku saattaa valita perinteisen herätyskellon älypuhelimen sijaan.  

  • Luotettavuus: Perinteiset herätyskellot ovat varsin omistautuneita laitteita, sillä ne on suunniteltu juurikin niiden nimenomaiseen tarkoitukseen, eli herättämään sinut! Lisäksi, älypuhelimet saattavat olla alttiimpia teknisille ongelmille, kuten vaikkapa akun tyhjenemiselle, kun taas vastaavasti herätyskellot ovat pitkäkestoisempia akkunsa suhteen. 
  • Houkutusten väheneminen: Perinteisen herätyskellon käyttö herätyskellona saattaa itse asiassa olla parempi ratkaisu, sillä kun tartut puhelimeesi sammuttaaksesi herätyksen, saatat tuntea kiusausta tarkistaa ilmoituksia, sähköposteja tai sosiaalista mediaa, mikä voi pahimmillaan keskeyttää aamurutiinisi. Älypuhelimen pitäminen yöpöydällä voi vastaavasti houkutella selailemaan puhelinta ennen nukkumaan menoa, joka voi siten häiritä myös nukkumista. Perinteisissä herätyskelloissa ei piile häiriötekijöiden riskiä.  
  • Varaherätys: Jotkut ihmiset käyttävät perinteisiä herätyskelloja niin sanottuna varaherätyksenä, jos heidän älypuhelimensa eivät onnistu herättämään heitä. Perinteisissä herätyskelloissa äänenlaatu saattaa olla myös parempi, jonka ansiosta perinteinen herätyskello saattaa herättää helpommin. 

 

Voisikin sanoa, että sisustuksellisten elementtien lisäksi kelloradiot ja herätyskellot ovat myös paljon muutakin! Nykypäivänä ne ovat toiminnoiltaan varsin monipuolisia, ja saattavat siten olla jopa parempi ratkaisu kuin älypuhelinten herätykset. Toivottavasti sait itsellesi artikkelista vinkkejä mahdollisen kelloradion tai herätyskellon hankintaan!

koti ostokset sisustus
Kommentit (0)