Itse tehty suklaa ja siitä valmistetut reseptit

Paitsi että suklaatehtaiden valmistamia tuotteita voi tietysti ostaa kaupoista, voi suklaata valmistaa myös itse kotona. Moni kuvittelee prosessin olevan aikaa vievä ja työläs, mutta sitä se ei suinkaan ole. Yksi tapa valmistaa suklaata on käyttää raaka-aineina suklaatehtaiden jo valmiiksi tuottamaa kaakaovoita ja kaakaojauhetta. Voit lisätä makeutusta ja erilaisia mausteita oman makusi mukaan. Tämän jälkeen seoksen annetaan jähmettyä ja herkku onkin valmis nautittavaksi. Toinen vaihtoehto on ostaa valmis suklaalevy, sulattaa se ja lisätä haluamiasi mausteita ja antaa jähmettyä uudelleen suklaalevyksi.

Miksi sitten valmistaa suklaata itse, kun sitä voi kaupastakin saada? Esimerkiksi tarjoiluja suunnitellessa itse tehty suklaa on varma pöydän koristaja. Itse tehty suklaa on myös kaunis lahjaidea. Parasta onkin, että itse tehdyn suklaan voi tuunata juuri halutunlaiseksi! Voit lisätä esimerkiksi erilaisia makuja ja koristeita, kuten vaikkapa kuivattuja hedelmiä tai pieniä vaahtokarkkeja. Voit saada aikaan myös kauniin marmorimaisen pinnan sulattaessasi valkosuklaata ja maitosuklaata yhteen. Joka tapauksessa lopputulos on varmasti persoonallinen ja näyttävä!

On hyvä muistaa, että taloussokeri ei välttämättä ole paras mahdollinen makeuttaja, sillä suklaan makeutusaineen olisi hyvä olla mahdollisimman hienojakoista, jotta sopivan sileä ja hienojakoinen suklaa saataisiin aikaiseksi. Eräs hyvä vaihtoehto on hunaja. Toisaalta, jos olet vegaani tai et vain muuten pidä hunajasta, voit kokeilla vaikkapa tomusokeria tai glukoosi- tai muuta siirappia.

Yksinkertainen resepti itsetehtyyn suklaaseen 

Tällä reseptillä voit yhdistää sekä maito- että valkosuklaan ja koristella sen oman valintasi mukaan. Resepti on siitä yksinkertainen, että se vaatii vain jo valmiin suklaalevyn sulattamista. Tämä on helppo resepti kokeilla ensi kertaa itse suklaata valmistavalle!

Raaka-aineet 

 • 200 g maitosuklaata
 • 200 g valkosuklaata
 • koristeita oman valinnan mukaan

Ohje

 1. Maitosuklaa sulatetaan vesihauteessa.
 2. Kaadetaan sulatettu maitosuklaa leivinpaperille. Levitetään seos haluamaan muotoon ja annetaan jähmettyä.
 3. Sulatetaan sitten valkosuklaa vesihauteessa ja kaadetaan lopuksi maitosuklaan päälle. Levitetään. Jos maitosuklaa ei kuitenkaan ole täysin jähmettynyt, voidaan siihen tehdä suklaista marmorimaista kuviota.
 4. Koristellaan haluamalla tavalla.
 5. Odotetaan, että suklaa on kunnolla jähmettynyt ennen kuin lohkot tai pakkaat sitä.

(Lejos)

Itse tehdyn suklaan valmistaminen raaka-aineista

Jos haluat testata itse tehdyn suklaan valmistamista aina raaka-aineista lähtien, on tämä resepti siihen hyvä vaihtoehto! Kuten ensimmäisenkin reseptin kohdalla, voit sekä maustaa että koristella suklaan oman makusi mukaan.

Raaka-aineet 

 • 2dl Kaakaovoita
 • 1dl Van Houten kaakaojauhetta
 • 3 rkl Hunajaa
 • Ripaus suolaa
 • Mausteita oman maun mukaan, esim. kuivattua mansikkaa, pähkinärouhetta, manteleita, nonparelleja…

Ohje:

 1. Sulatetaan kaakaovoi vesihauteessa.
 2. Lisätään sulaneeseen kaakaovoihin kaakaojauhe.
 3. Sekoitetaan metallisella pallovispilällä ja poistetaan kattila lämmöltä.
 4. Lisätään hunaja ja sekoitetaan niin kauan, että se sulaa.
 5. Lisätään pieni ripaus laadukasta suolaa. Lisätään myös muut mausteet tässä vaiheessa, esim. piparminttuöljy.
 6. Kaadetaan sula suklaa muotteihin tai pellille leivinpaperin päälle.
 7. Annetaan sulan suklaan jähmettyä viileässä. Huomaathan, että ei kuitenkaan jääkaapissa, sillä siellä suklaa harmaantuu!
 8. Lopuksi ripotellaan lähes jähmettyneiden suklaakonvehtien päälle oman maun mukaan esimerkiksi kuivattuja marjoja, hedelmiä ja pähkinöitä.

(Lejos)

koti diy ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)