Luonnonkosmetiikka hiusten hoidossa – Terveyttä ja luonnollista kauneutta hiuksillesi

Hiustenhoito on oleellinen osa kauneudenhoitoa, ja yhä useammat ihmiset ovatkin alkaneet kiinnittää huomiota siihen, mitä aineita heidän hiustenhoitotuotteissaan käytetään. Perinteiset hiustenhoitotuotteet sisältävät usein synteettisiä ainesosia ja kemikaaleja. Hyvä vaihtoehto perinteisille hiustenhoitotuotteille on luonnonkosmetiikka, sillä siinä nimensä mukaisesti käytetään luonnollisia ainesosia, kuten kasviuutteita, öljyjä ja eteerisiä öljyjä. Nämä ainesosat ovat peräisin luonnosta ja usein myös luomuviljelystä.

Tässä artikkelissa onkin tarkasteltuna, mitä luonnonkosmetiikka käytännössä on, ja toisaalta, miten luonnonkosmetiikka voi hyödyttää hiuksiasi, ja mitä luonnollisia ainesosia kannattaa etsiä hiustenhoitotuotteissa. Vaikka et itse käyttäisi luonnonkosmetiikkaa, soveltuu se myös hyväksi lahjaideaksi. Etsitpä sitten lahjaa ystävälle, kollegalle, miehelle taikka mummolle, luonnonkosmetiikka on varmasti hyvä lahjaidea, sillä se soveltuu monesti myös allergikoille.

Luonnonkosmetiikka on myös hyvä lahjaidea.

Mitä on luonnonkosmetiikka? 

Luonnonkosmetiikassa käytetään luonnollisia ainesosia, kuten kasviuutteita, öljyjä ja eteerisiä öljyjä. Nämä ainesosat ovat peräisin luonnosta ja usein myös luomuviljelystä. Näitä ainesosia käytetään hoitamaan ja ylläpitämään ihon ja hiusten terveyttä sekä hyvinvointia ilman haitallisia ja keinotekoisia lisäaineita. Luonnonkosmetiikka sisältää runsaasti luonnollisia ravintoaineita, kuten vitamiineja, antioksidantteja ja rasvahappoja, jotka voivat ravita ja uudistaa ihoa ja hiuksia.

Yksi luonnonkosmetiikan tärkeimmistä näkökohdista on sen kestävä lähestymistapa. Luonnonkosmetiikkabrändit panostavat usein ekologiseen viljelyyn, kestävään raaka-aineiden hankintaan ja ympäristöystävällisiin pakkauksiin. Tavoitteena on hiilijalanjäljen ja ympäristövaikutuksien minimoiminen. Parhaimmillaan luonnonkosmetiikka tarjoaa siis tehokkaita hoitotuotteita, jotka ovat hellävaraisia paitsi ihmiselle itselleen mutta myös ympäristölle.

Luonnonkosmetiikan tunnistaminen voi aluksi tuntua haastavalta, sillä markkinoilla on paljon erilaisia tuotteita, joita mainostetaan luonnollisina. Esimerkiksi Amazinan kategoria voi auttaa tässä, sillä Amazina on listannut luonnonkosmetiikkatuotteet erikseen, jotta ne olisi helpompi tunnistaa. Tämän lisäksi on kuitenkin muutamia vinkkejä, joiden avulla voi tunnistaa luonnonkosmetiikan perinteisestä kosmetiikasta:

 • Luonnonkosmetiikkaa valmistavilla yrityksillä on usein sertifikaatteja. Nämä sertifikaatit varmistavat, että tuotteet täyttävät tietyt laatustandardit ja sisältävät tietyn määrän luonnollisia ainesosia.
 • Lue ainesosaluettelo: Aidossa luonnonkosmetiikassa ainesosat ovat pääosin luonnollisia ja niiden luonnollinen alkuperä on ilmoitettu.
 • Vältä tiettyjä ainesosia: Luonnonkosmetiikassa pyritään välttämään tietyntyyppisiä ainesosia, kuten parabeeneja ja synteettisiä hajusteita. Etsi siis tuotteita, jotka eivät sisällä niitä.
Luonnonkosmetiikalla on myös ympäristölle kestävä lähestymistapa.

Luonnonkosmetiikan edut hiustenhoidossa 

 • Vähemmän haitallisia kemikaaleja: Luonnonkosmetiikkatuotteissa vältetään yleensä haitallisia kemikaaleja, kuten sulfaatteja, parabeeneja ja silikoneja. Tämä auttaa välttämään hiusten ja hiuspohjan ärsytystä sekä ylläpitämään hiusten terveyttä.
 • Hellävaraisuus: Luonnonkosmetiikkaan pohjautuvat shampoot käyttävät usein mietoja peseviä aineita. Shampoo voi siis olla vaikkapa kasvipohjainen. Miedot aineet auttavat säilyttämään hiusten luonnollisen kosteustasapainon sekä estämään liiallista kuivumista.
 • Ravitsevat ainesosat: Luonnonkosmetiikkatuotteet sisältävät runsaasti luonnollisia ainesosia, kuten kasviuutteita, öljyjä ja vitamiineja, jotka auttavat ravitsemaan hiuksia. Ainesosat auttavat parantamaan hiusten yleistä kuntoa sekä niiden kasvua.

Luonnolliset ainesosat hiustenhoitotuotteissa

 • Kasviuutteet: Etsi tuotteita, jotka sisältävät kasviuutteita, kuten kamomillaa, rosmariinia, nokkosta tai laventelia. Kasviuutteet voivat auttaa hiuspohjaa rauhoittumaan, vahvistamaan hiuksia ja lisäämään niiden kiiltoa.
 • Kylmäpuristetut öljyt: Kylmäpuristetut öljyt, kuten kookosöljy tai avokadoöljy, ovat erinomaisia kosteuttavia ja ravitsevia ainesosia hiustenhoidossa. Ne voivat esimerkiksi auttaa vähentämään hiusten kuivuutta, lisäämään kiiltoa ja ehkäisemään hiuspohjan kutinaa.
 • Aloe vera: Aloe vera tunnetaan sen rauhoittavista ja kosteuttavista ominaisuuksistaan. Aloe vera on hyvä esimerkiksi lievittämään kutinaa sekä vahvistamaan hiuksia.
 • Eteeriset öljyt: Myös eteeriset öljyt voivat olla hyödyllisiä hiustenhoitotuotteita. Ne voivat auttaa hallitsemaan hiuspohjan talintuotantoa, vähentämään hilseilyä, ja toisaalta antamaan hiuksille miellyttävän tuoksun.

Mitä ottaa huomioon luonnonkosmetiikkatuotteissa hiustenhoidossa? 

 • Valitse itsellesi sopivat tuotteet: Etsi tuotteita, jotka sopivat juuri omalle hiustyypillesi. Voit kokeilla myös erilaisia vaihtoehtoja, kuten shampoita, hoitoaineita ja hiusnaamioita löytääksesi itsellesi sopivimman yhdistelmän.  
 • Ole kärsivällinen: Kun siirryt luonnonkosmetiikkaan, anna hiuksillesi aikaa sopeutua uusiin tuotteisiin. On siis tärkeää olla kärsivällinen ja jatkaa tuotteiden käyttöä säännöllisesti nähdäksesi parhaat tulokset!
Luonnonkosmetiikka auttaa pitämään hiukset terveinä.

Toivottavasti koit vinkit luonnonkosmetiikkatuotteista hyödyllisiksi. Ole rohkea ja lähde kokeilemaan luonnonkosmetiikkaa hiustenhoidossa!

kauneus trendit hiukset vastuullisuus
Kommentit (0)