Retkipöytä moniin eri tarkoituksiin

Suomalaiset viihtyvät luonnossa ja siten vaellus, retkeily ja asuntoautoilu ovatkin suosittuja vapaa-ajanviettotapoja. Retkeily vaatii usein kuitenkin monien asioiden suunnittelua. Tällaisia ovat esimerkiksi kohde, reitti ja majoitus. Tietysti myös asianmukaiset leiriytymisvälineet ovat olennainen osa retkeilyä. Näihin kuuluvat esimerkiksi retkipöydät. Sen sijaan, että etsisi sopivaa kannonnokkaa istahtaakseen, piknik luonnonhelmassa sujuu vaivatta, kun mukana on retkipöytä. Enää ei tarvitse miettiä mihin lautasen asettaisi tai murehtia kuuman ruoan läiskymisestä. Retkipöytä mahdollistaa lepohetken ja ruokailusta voi nauttia huoletta.

Retkipöydän pystyy taittamaan kokoon, joten se on kätevä ottaa mukaan autoon, matkailuvaunuun tai matkailuautoon. Retkipöydät ovat usein myös kevyitä, joten niitä on helppo kantaa esimerkiksi leirintäalueella. 

Ennen kaikkea retkipöytä on ergonominen ratkaisu, ja sopii erityisesti niille, jotka arvostavat ruokahetken sujuvuutta. Ohessa on listattuna muutamia vinkkejä retkipöydän hankintaa varten!

 

Retkipöydän käyttötarkoitukset 

Retkipöytä soveltuu moniin eri käyttötarkoituksiin, sillä niiden valikoima on laaja. Retkipöytiä on pieniä ja suuria sekä kokoontaitettavia malleja. Tämän lisäksi, retkipöydät soveltuvat sekä sisä- että ulkokäyttöön. Kaikkein tärkeintä onkin valita juuri itsellesi parhaiten sopiva malli.

Retkipöydän voi ottaa mukaan vaikkapa retkelle, piknikille tai mökille. Piknikpöytä kulkeutuu helposti esimerkiksi uimarannalle. Lämpimänä kesäpäivänä piknikeväistä nauttiminen rannalla on varmasti monen suosikkiaktiviteetti. Retkipöydät ovat joka tapauksessa kevyitä, joten ne on helppo ottaa mukaan, oli sitten kyseessä kalareissu, marjaretki tai grillijuhlat mökin pihamaalla.

Jokamiehenoikeuksien ansiosta eväsretkeä voi viettää miltei missä tahansa. Luonnossa liikkuessa on hyvä kuitenkin muistaa olla huolellinen. Muistathan tämän etenkin avotulen kanssa. Noudata aina määräyksiä ja kerää kaikki roskat ruokailemisen jälkeen. 

Retkipöytä soveltuu kätevästi myös esimerkiksi apupöydäksi, kun kotiin tai mökille on odotettavissa enemmän vieraita. Retkipöytä soveltuu siis moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Voit ottaa retkipöydän mukaan myös esimerkiksi uimarannalle. Piknikeväistä nauttiminen kuuluu olennaisena osana kesään, ja mikä olisikaan sen parempi paikka kuin uimaranta!

 

Retkipöytämallit 

Retkipöytämalleja on useita, joten olennaista onkin valita juuri itselle parhaiten sopiva malli. Erityisesti retkeilyssä pöydän valintaan on syytä kiinnittää huomiota, sillä erilaiset pöydät soveltuvat erilaisiin käyttötarkoituksiin. 

Esimerkiksi yksijalkainen, maahan upotettava apupöytä voi olla hyvä vaihtoehto, jos on tärkeää, että jalkatilaa on paljon. Joissakin malleissa pöydän jaloissa saattaa olla myös säätömekanismeja, joiden ansiosta pöydän voi asettaa myös epätasaiseen maastoon ja jalkojen pituutta voi säätää tarpeen mukaan. Veneretkelle tukeva taittopöytä soveltuu taas paremmin. Ostopäätöstä tehdessä onkin hyvä tutustua erilaisiin malleihin ja miettiä mikä sopisi juuri omiin tarpeisiin parhaiten. 

Pohdi myös mahdollisia lisätarvikehankintoja. Retkituolit ovat tietysti luonnollinen hankinta retkipöydän ympärille. Myös säilytyspussi voi olla hyvä hankinta, jos pöytää haluaa kantaa sujuvasti laukun tavoin. 

koti ostokset matkat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *