Take away Michelin-tähden ravintolasta

Liiketoimintarajoitusten aikana on tärkeää tukea paikallisia ravintoloita. Me kokeilimme, millaista take away:tä saa yhden Michelin-tähden ravintola Inarista, joka sijaitsee Helsingin Punavuoressa. Tarjolla olisi ollut kolmen ruokalajin ateria, johon sisältyi alkuruuaksi keltaista currya, pääruoaksi ankkaa sekä erillinen jälkiruoka. Vaikka koko menu kuulosti herkulliselta, me otimme listalta pelkkää ankkaa. Hyvä, että ruokalajeja oli mahdollista tilata myös erikseen.

Inarissa houkutteli myös se, etten ollut aikaisemmin syönyt Michelin-tähden ravintolassa. Ankka oli myös yllättävän edullinen 30 €/annos. Alhainen hinta sai kuitenkin epäilemään annoksen kokoa, vaikka ravintolan sivujen mukaan ateria oli tarkoitettu kahdelle. Jotta ankasta ei jäisi nälkä, söimme varmuuden varalta pakastepitsan puoliksi etukäteen. Tämä ei ihan kuuluu fine diningin etikettiin. 🙂

Ruoan noutaminen oli todella helppoa: piti vain soittaa, milloin tulee hakemaan annokset. Ateriaan sisältyi ankan lisäksi ravintolan omat kastikkeet, marinoitua kimchiä ja muita kasviksia sekä pieniä lettuja, joihin ankka kiedotaan lisukkeineen. Ateriaa ei saanut mukaan täysin valmiina, vaan lintu ja letut piti vielä erikseen lämmittää keittämällä niitä pieni hetki vakuumipakkauksessaan. Mukana tulleiden ohjeiden avulla ruoan sai nopeasti ja vaivattomasti valmiiksi. Myös ankan siivuttaminen kuului itsepalveluun.

Mukana tulleiden ohjeiden avulla ruoan sai nopeasti ja vaivattomasti valmiiksi.

Ankka oli todella hyvää ja mureaa. Annoksesta jäi erityisesti mieleen kastikkeet, joista huomasi kyseessä olevan Michelin-ravintola. Ateriasta selvästi näki, että se oli tarkkaan harkittu kokonaisuus. Kastikkeet olivat todella hyviä ja sopivat saumattomasti yhteen muiden makujen kanssa. Ruokalajien mittasuhteet eivät tosin olleet ihan tasapainossa: Ankkaa annoksessa oli runsaasti muihin ruokalajeihin verrattuna. Kastikkeet loppuivat puolestaan nopeasti kesken. Myös lettuja olisi voinut olla enemmän. 

Olisi kannattanut ottaa koko Inarin menu, koska pelkkä ankka oli lounaaksi aika kevyt. Ilman alkupalaksi nautittua pakastepitsaa, aterialla ei olisi selvinnyt iltaan asti. Ankan lisukkeeksi olisi voinut myös itse keittää riisiä, jolla ateriasta olisi saanut hieman tuhdimman. Ankka oli kuitenkin ravintolalle loistava sisäänheittotuote ja ehdottomasti käymme Inarissa syömässä useamman ruokalajin menuun, kun karanteeniolosuhteet päättyvät. Ankka ja siihen kuuluvat kastikkeet olivat erittäin hyvä näyte ravintolan tarjonnasta.

Melkein kuin Michelin-tähden ravintolassa.

hyvinvointi ravintolat suosittelen ruoka-ja-juoma