Todella hyvä nyhtökaurawok

Todella hyvä nyhtökaurawok
Todella hyvä nyhtökaurawok

Viimeaikoina kauppojen lihahyllyt ovat ammottaneet tyhjyyttään. Sen sijaan kasviproteiinituotteita on ollut hyvin tarjolla. Tänään teen nyhtökaurasta erittäin hyvän wokin, jonka ohjeen bongasin nyhtökaurapaketin kyljestä. Muutan reseptiä kuitenkin hieman mm. lisäämällä wokkiin vähän Teriyaki-kastiketta ja osterikastiketta, jotka tuovat ruokaan hyvää lisämakua.

En ole vielä kokeillut reseptiä muilla kasviproteiinituotteilla, mutta uskoisin niiden sopivan ruokaan hyvin.

Kahden (2) hengen nyhtökaurawokkiin tarvitsen:

  • 240 g maustamatonta nyhtökauraa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • n. 50 g tuoretta inkivääriä
  • 1 iso porkkana
  • 200 g parsakaalia
  • 1 lime
  • 1 chili
  • 1 dl teriyaki-kastiketta
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 4 rkl seesamin siemeniä
  • 5 rkl ruokaöljyä
  • 4 nuudelipakettia (55g/pkt)
  • 14 dl vettä

Ensin hienonnan yhden (1) valkosipulin kynnen, kuorin ja raastan pienen palan (n. 50 g) tuoretta inkivääriä, siivuan yhden (1) ison porkkanan sekä irrotan parsakaalin (200 g) kukinnot varresta. Pesen huolellisesti yhden (1) limen ja leikkaan sen lohkoiksi. Huuhtelen myös yhden (1) chilin ja leikkaan sen pieniksi siivuiksi.

Kiehautan veden (14 dl) ja lisään kattilaan neljä (4) pientä nuudelipakettia (55 g/pkt). En laita mukaan mausteita pakkauksista. Otan levyn pois päältä ja annan hautua kannen alla 3 min.

Seuraavaksi kuumennan ruokaöljyn (5 rkl) wok-pannulla ja lisään joukkoon hienonnetun valkosipulin, parsakaalin kukinnot, pilkotun porkkanan sekä yhden (1) ruokalusikallisen raastettua tuoretta inkivääriä. Paistan vihanneksia 3 min. Lisään pannulle maustamattoman nyhtökauran (240g), teriyaki-kastiketta (1dl) ja osterikastiketta (2 rkl). Paistan vielä 2 min. Otan pannun hetkeksi pois levyltä.

Valutan nuudelit ja lisään ne wok-pannulle. Annan hetken kuumentua. Koristelen aterian limelohkoilla sekä chilisilpulla. Ripottelen päälle myös seesamin siemeniä (4 rkl).

Valmistan vielä raikkaan salaatin pilkkomalla erilliseen kulhoon jääsalaattia, kirsikkatomaatteja (250 g) ja yhden (1) paprikan. Viimeistelen tipalla oliiviöljyä ja seesamin siemenillä (1 rkl).

Tarjoilen wokin salaatin kanssa. On oikein hyvää. Kun limelohkot puristaa ruoan joukkoon, tulee kirpeää lisämakua. Chili antaa myös kaivattua lisäpotkua. Osterikastike sopii hyvin yhteen Teriyaki-kastikeen kanssa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *