Helppo ja nopea nakkikastike

Ruokaan, joka omassa nuoruudessa ja lapsuudessa oli todella yleinen, törmää enää harvoin. Perinteinen valkoinen nakkikastike on hävinnyt ruoka-artikkeleista ja lounasravintoloiden listoilta. Onkin syytä pohtia, onko nakkikastike jo katoavaa kansanperinnettä. Pitääkö tästä olla huolissaan?
Tänään en kuitenkaan verestänyt lapsuusmuistoja ja tehnyt nakkikastiketta äidin tekemän reseptin mukaan. Sen sijaan valmistin kastikkeesta uuden modernimman version, jonka löysin Valion reseptisovelluksesta. Kastike on todella helppo valmistaa, sillä se pohjautuu jauhojen ja veden sijasta valmiiksi maustettuun kermaan.
Käytin pippurista kermaa. Todennäköisesti muunkin makuiset kermat sopivat kastikkeeseen hyvin. Lisukkeeksi keitin perunoita ja tein helpon salaatin.
Helppo ja nopea nakkikastike
Ainekset (2 annosta)
- 4 kpl
- perunoita
- 420 g
- nakkeja
- 1 kpl
- sipuli
- 1 rkl
- ruokaöljyä
- 2 1/2 dl
- Valio Pippuripekka ruokakermaa
- 1/2 dl
- sinappista kurkkusalaattia
- 2 rkl
- tomaattipyrettä
- tuoretta persiljaa
Tee näin:
- Kuumenna reilusti vettä kattilassa ja lisää perunat. Anna kiehua kannen alla n. 30 min. Perunoiden kypsyyttä kannattaa välillä kokeilla haarukalla.
- Pilko sipuli ja nakit.
- Kuumenna ruokaöljy pinnoitetussa kattilassa ja ruskista nakit. Lisää kattilaan sipulisilppu ja anna kuullottua hetken.
- Kaada joukkoon Valion Pippuripekka ruokakerma. Mausta kastike sinappisella kurkkusalaatilla sekä tomaattipyreellä.
- Viimeistele kastike tuoreella persiljalla. Persilja kannattaa huuhtoa ennen käyttöä.