Helppo ja nopea nakkikastike

Helppo ja nopea nakkikastike
Katoavaa kansanperinnettä.

Ruokaan, joka omassa nuoruudessa ja lapsuudessa oli todella yleinen, törmää enää harvoin. Perinteinen valkoinen nakkikastike on hävinnyt ruoka-artikkeleista ja lounasravintoloiden listoilta. Onkin syytä pohtia, onko nakkikastike jo katoavaa kansanperinnettä. Pitääkö tästä olla huolissaan?

Tänään en kuitenkaan verestänyt lapsuusmuistoja ja tehnyt nakkikastiketta äidin tekemän reseptin mukaan. Sen sijaan valmistin kastikkeesta uuden modernimman version, jonka löysin Valion reseptisovelluksesta. Kastike  on todella helppo valmistaa, sillä se pohjautuu jauhojen ja veden sijasta valmiiksi maustettuun kermaan.

Käytin pippurista kermaa. Todennäköisesti muunkin makuiset kermat sopivat kastikkeeseen hyvin. Lisukkeeksi keitin perunoita ja tein helpon salaatin.

Helppo ja nopea nakkikastike

Ainekset (2 annosta)

4 kpl
perunoita
420 g
nakkeja
1 kpl
sipuli
1 rkl
ruokaöljyä
2 1/2 dl
Valio Pippuripekka ruokakermaa
1/2 dl
sinappista kurkkusalaattia
2 rkl
tomaattipyrettä
tuoretta persiljaa
30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  1. Kuumenna reilusti vettä kattilassa ja lisää perunat. Anna kiehua kannen alla n. 30 min.  Perunoiden kypsyyttä kannattaa välillä kokeilla haarukalla.
  2. Pilko sipuli ja nakit.
  3. Kuumenna ruokaöljy pinnoitetussa kattilassa ja ruskista nakit. Lisää kattilaan sipulisilppu ja anna kuullottua hetken.
  4. Kaada joukkoon Valion Pippuripekka ruokakerma. Mausta kastike sinappisella kurkkusalaatilla sekä tomaattipyreellä.
  5. Viimeistele kastike tuoreella persiljalla. Persilja kannattaa huuhtoa ennen käyttöä.
Koti Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Suosittelen