Maukas Koskenlaskija-makaronilaatikko
Makaronilaatikosta on mukava tehdä välillä uusia versioita. Tällä kertaa valmistin makaronilaatikko, joka perustuu Koskenlaskija-juustoon.Törmäsin tähän ohjeeseen K-ruokasovelluksessa. Koskenlaskija-juuston yhdistää lähinnä keittoihin, ja ihan ensimmäiseksi ei olisi tullut mieleen laittaa sitä makaronilaatikkoon. Perinteisen munamaidon korvaaminen Koskenlaskijalla kuitenkin toimi makaronilaatikossa erittäin hyvin! Ruoka oli myös helppo tehdä.
Koskenlaskija-makaronilaatikko valmistetaan aikalailla samalla tavalla kuin perinteinen makaronilaatikko: Ensin jauheliha ja sipuli ruskistetaan ja maustetaan. Makaronit keitetään samanaikaisesti vedessä, johon lisätty lihaliemikuutio. Munamaito reseptissä kuitenkin korvataan Koskenlaskijalla, joka sulatetaan makaronien joukkoon. Voimakkaalla sulatejuustolla laatikkoon tuli hyvin makua.
Erillistä juustokuorrutetta ei tämä laatikko tarvitse lainkaan. Valmiiksi maustetuilla sulatejuustoilla laatikosta voi myös tehdä monia muita versioita. Ehkä ensi kerralla kokeilen jotain yrttistä.



Koskenlaskija-makaronilaatikko
Ainekset (2 annosta)
- 400 g
- jauhelihaa
- 150 g
- Koskenlaskija-sulatejuustoa (voimakas)
- 400 g
- makaroneja (tummia)
- 1 kpl
- sipuli
- 1 kpl
- lihaliemikuutio
- pippuria (ripaus)
- oreganoa (ripaus)
- 3 rkl
- tomaattisosetta
- 1 1/2 l
- vettä
Tee näin:
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli. Mausta tomaattisoseella, oreganolla ja mustapippurilla.
- Keitä makaronit vedessä, johon on murennettu lihaliemikuutio. Lisää joukkoon jauheliha-sipuliseos sekä Koskenlaskija-juusto. Keitä 6 min.
- Kaada seos vuokaan ja laita 200 asteisiin uuniin 30 minuutiksi.