Todellinen herkku: Omenainen kanapata

Tänään kokkailin todellisia hyvyyksiä. Omenainen kanapata on hyvä piriste synkkiin syysiltoihin. Vaikka kyseessä on pataruoka, ei sitä lämmitetä lainkaan uunissa. Paistamiseen kannattaa kuitenkin varata aikaa, sillä kanafileet ja pekoni tarvitsee ruskistaa erikseen. Työ kuitenkin palkitsee. Lopputuloksena on ruoka, joka sulaa suussa. Omena antaa ruualle mukavaa makeutta ja pehmeyttä. Omenan makua tuo myös kuiva omenasiideri, jossa kanapihvi keitetään. Kanan joukkoon laitettava ruskistettu pekoni puolestaan vienon suolaisen jälkimaun.

Korvasin alkuperäisestä reseptistä salottisipulin punasipulilla. Se sopi ruokaan todella hyvin, sillä se on maultaan aika pehmeä. Todennäköisesti salottisipulilla padasta olisi tullut hieman makeampi. En myöskään laittanut valkosipulilla marinoitujen kanapihvejä, vaan maustamattomia pihvejä ja kunnolla tuoretta valkosipulia. Tuoreilla aineksilla saa parempaa. Näillä pienillä muutoksilla reseptistä tuli todella toimiva!

Alkuperäinen resepti oli saanut K-ruokasovelluksen arvosteluissa vaatimattomat 2,7 pisteen keskiarvon. Omalle reseptilleni antaisi neljä pistettä. Myös vaimo piti ruoasta. Vauva ei vielä voi tällaisia ruokia syödä. Hän herkuttelee Nan pro -äidinmaitokorvikeella.

Yhdestä padasta tuli sen verran paljon, että ruokaa riittää vielä huomisellekin.

Paista kanafileet ja pekoni ja kuullota sipuli

Lisää omenasiideri ja mausta rosmariinilla.

Lopuksi omenat joukkoon.

Omenainen kanapata

Ainekset (5 annosta)

2 pkt
kanan fileepihvejä
1 rkl
rypsiöljyä
1 pkt
pekonia
4 kpl
punasipulia
3 kpl
valkosipulinkynsi
1 plo (0,275l)
omenasiideriä (kuivaa)
2 dl
vettä
1 kpl
kanaliemikuutio
2 kpl
laakerinlehti
2 rkl
kuivattua timjamia
3 kpl
omenaa (vihreitä)
1 h
{
AKTIIVINEN 45 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Kuori ja leikkaa sipulit reiluiksi siivuiksi. Silppua valkosipulit.
  2. Kuumenna laakea pata ja ruskista broilerin fileepihvit öljyssä muutamassa erässä. Siirrä fileepihvit odottamaan lautaselle.
  3. Leikkaa pekoni esim. keittiösaksilla pannulle pieniksi suikaleiksi ja ruskista rapeaksi. Lisää sipulit, ja vahennä lämpöä.
  4. Lisää ruskistetut kanapihvit pataan pekonien ja sipulien joukkoon.
  5. Lisää pataan siideri, vesi ja kanaliemikuutio, laakerinlehdet sekä ruokalusikallinen timjamia.
  6. Kuumenna pata kiehuvaksi. Peitä kannelle ja jätä porisemaan miedolle lämmölle noin 15 minuutiksi. Pese ja leikkaa sillä aikaa omenat reiluiksi kuutioiksi.
  7. Lisää omenat kanapataan ja keitä vielä toiset 15 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta lopuksi mustapippurilla.
koti ruoka-ja-juoma suosittelen ystavat-ja-perhe