Helppo ja kuohkea uunilohimunakas

Valmistin viime viikonloppuna munakasta, jottei iso kananmunapaketti mene vanhaksi. Hyvä pyrkiä välttämään hävikkiruokaa! Löysin lisäksi K-ruokasovelluksesta todella helpon munakasreseptin, joka vaikutti jopa liian yksinkertaiselta ollakseen toimiva. Täytteeksi munakkaaseen tuli vain kylmäsavustettua kirjolohta ja mausteeksi suolaa ja pippuria. Päälle ripoteltiin juustoa. Emmental-mozzarellajuuston sijasta laitoin ihan tavallista kermajuustoa, jota oli jo valmiiksi jääkaapissa.

Erikoista reseptissä oli se, että munakas laitettiin uuniin. Munakkaaseen tuli myös todella paljon kananmunia, joilla mahdollisesti korvattiin muuten niukkoja täytteitä. Munakkaan valmistaminen uunissa osoittautui lopulta erittäin helpoksi ja toimivaksi. Ainesosat piti vain sekoittaa ja laittaa vuokaan. Lisäksi ei tarvinnut päivystää pannun ääressä ja varoa polttamasta munakasta pohjaan.  Valmistuksesta jäi pois myös turha rasvalla käryttäminen. Haastavinta lähinnä oli löytää sopivan kokoinen vuoka, josta munakas ei ”turvonnut” yli.

Munakkaasta tuli todella kuohkea, paljon ilmavampi kuin pannulla paistettu versio. Pinta jäi kauniin kellertäväksi. Kylmäsavukirjolohiviipaleet sopivat munakkaan täytteeksi erittäin hyvin, eikä muita täytteitä kaivannut. Lohiviipaleista tuli hennon savun ja suolan aromi, joka jäi suuhun viipyilemään. Joskus yksinkertaiset reseptit ovat parhaita! Tästä reseptistä voi tehdä todella monia eri versioita. Ehkä seuraavalla kerralla laitan enemmän täytteitä ja vähemmän munia.

Sekoita muna, mausteet ja maito.

Laita ainesosat vuokaan.

Aika kuohkea.

Helppo ja kuohkea uunilohimunakas

Ainekset

10 kpl
kananmunia
1 dl
maitoa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
150 g
kermajuustoa
1 pkt (150g)
kylmäsavukirjolohiviipaleita
40 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 25 min

Tee näin:

  1. Voitele korkea reunainen uunivuoka öljyllä.
  2. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon maito, suola ja pippuri.
  3. Kaada seos vuokaan. Raasta juusto ja ripottele pinnalle.
  4. Asettele lohiviipaleet päällimmäiseksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes munakas on täysin hyytynyt.
  5. Anna jäähtyä hetki.
koti ruoka-ja-juoma suosittelen ystavat-ja-perhe