Keveyttä päivään – Kasvistäytteiset kesäkurpitsat

Kasvistäytteiset kesäkurpitsat

Kun haluaa jotain kevyttä ja vaihtelua päivän aterioihin, ovat kasvistäytteiset kesäkurpitsat hyvä vaihtoehto. Tällä kertaa täytin kesäkurpitsat valkosipuli-yrtti-härkäpapusuikaleilla, sipulilla, tomaattimurskalla sekä kesäkurpitsojen sisustalla. Mausteiksi kurpisoihin laitoin paprikajauhetta ja tuoretta pippuria. Päälle ripottelin mozarellajuustoraastetta.

Käytin valmistuksessa K-ruokasovelluksen ohjetta, josta korvasin maustamattoman härkiksen valmiiksi maustetulla versiolla. Jotta makuyhdistelmät toimisivat edelleen hyvin, jätin reseptistä pois muita mausteita, kuten chilin ja tuoreen valkosipulin. En myöskään laittanut erikseen suolaa, koska härkäpapusuikaleet ja mozarellajuusto sisältävät aika paljon suolaa valmiiksi.

Kokonaisuus onnistui todella hyvin. Tarkempi ohje kuvien jälkeen.

Halkaise ja koverra kesäkurpitsat
Halkaise ja koverra kesäkurpitsat
Valmista täyte
Valmista täyte
Lisää täyte kesäkurpitsoihin
Lisää täyte kesäkurpitsoihin ja ripottele päälle juustoraastetta
Näyttää jo valmiilta.
Kuumennan kurpitsat uunissa

Kasvistäytteiset kesäkurpitsat

Ainekset (2 annosta)

250 g
Beanit yrtti-valkosipuli-härkäpapusuikaleita
2 rkl
ruokaöljyä
2 kpl
sipulia (pieniä)
2 kpl
kesäkurpitsoja (keskikokoisia)
2 rkl
tomaattisosetta
400 g
tomaattimurskaa
n, 1/2 tl
tuoretta mustapippuria
2 tl
paprikajauhetta
n, 2 dl
mozzarellajuustoraastetta
45 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Huuhdo ja leikkaa kesäkurpitsat keskeltä halki. Koverra halkaistut kurpitsat lusikalla ja hienonnan sisus veitsellä pieneksi. Ylimääräinen neste on hyvä puristaa pois.
  2. Hienonna sipulit.
  3. Kuumennan öljy pannulla ja paista  härkäpapusuikaleita n. 5 min, kunnes ruskistuvat hieman. Siirrä erilliseen kulhoon.
  4. Kuullota sipulit pannulla. Lisää kesäkurpitsojen sisusta sekä tomaattisose ja jatka hetki paistamista.
  5. Lisää tomaattimurska ja mausta seos paprikajauheella ja ripauksella tuoretta mustapippuria. Ota levy pois päältä ja anna hautua pannulla 10 min. Lisää joukkoon paistetut härkäpapusuikaleet.
  6. Pistele haarukalla kesäkurpitsojen kuoria ja asettele ne leivinpaperille päälle pellille/uuniritilälle. Esipaista 225 asteessa uunin keskitasossa 10 min.
  7. Jaa täyte kesäkurpitsoille ja ripottele pinnalle mozarellajuustoraastetta. Paista vielä n. 20 min.
perhe ruoka-ja-juoma suosittelen ystavat-ja-perhe