Kurpitsacurry olisi tarvinnut lisäpotku
On viimeaikoina jäänyt blogin kirjoittaminen vähemmälle, sillä perheeseemme syntyi lisäystä jonkin aikaa sitten. Aika on tämän jälkeen on ollut melko kortilla.
Eilen juhlittiin taas Halloweenia. Kurpitsasta saa sekä hienon Halloween-koristeen että hyvän aterian illan juhliin. Perinteisesti olemme tehneet kurpitsasta samettista keittoa. Tällä kertaa kuitenkin kokeilin K-ruokasovelluksen ohjeen pohjalta intialaistyylistä kurpitsacurrya, jonka tarjoilin riisin kanssa. Pidän intialaisesta ruoasta, ja ohje vaikutti hyvältä. Lisäsin minttu-jugurttiin tarkoitetut tuoreet mintun lehdet curryn joukkoon, koska unohdin ostaa turkkilaista jugurttia kaupasta. Odotin ateriasta kunnolla maustettua makuelämystä.
Patak’s Tikka masala valmiscurrykastike ei lopulta antanut kaivattua lisäpotkua miedolle ja kevyelle kurpitsalle. Ruoassa ei oikein ollut makua ja olisi tehnyt mieli lisätä mausteita jälkikäteen. Jokin tulisempi currykastike olisi todennäköisesti toiminut paremmin. Tuore korianteri ja minttu hieman pelastivat aika vaisuksi jäänyttä Halloween-ateriaa. Koska ruoka oli kokonaisuutena mietoa, ei minttu-jugurttia lopulta kaivannut lisukkeeksi lainkaan.
Minun ja vaimon mielestä ruoka oli ihan hyvää, mutta perinteinen kurpitsakeitto on parempaa. Perheen pienimmäinen, joka on vasta kaksi kuukautta vanha, ei vielä vähän aikaa anna arvioita:-)
Jos pitää miedosta intialaistyylisestä ruoasta, kannattaa tätä reseptiä kokeilla.



Kurpitsacurry
Ainekset (2 annosta)
- 800 g
- kurpitsaa
- 1 kpl
- sipuli
- 2 kpl
- valkosipuli
- 1 rkl
- ruokaöljyä
- 2 dl
- vettä
- 2 prk (à 350g)
- Patak's Tikka masala currykastiketta
- 1 tlk ((380 g/230 g)
- kikherneitä
- korianteria (tuoretta)
- minttua (tuoretta)
Tee näin:
- Leikkaa kurpitsan pohjaan aukko terävällä veitsellä ja koverra kurpitsa lusikalla tyhjäksi. Poista samalla siemenet ja rihmat. Laita irronnut hedelmäliha erilliseen astiaan.
- Kuori ja suikaloi sipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä wok-pannulla. Lisää myös kurpitsat kuullottumaan noin 5 minuutiksi.
- Kaada pannulle vesi ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kurpitsat alkavat pehmentyä.
- Lisää ateriakastikkeet ja huuhdellut valutetut kikherneet. Anna hautua kannen alla välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Ripottele pinnalle tuoretta korianteri ja minttua.