Loistava snacks: vietnamilaiset vegehodarit
Vietämme usein perjantai iltaa syömällä jotain pientä purtavaa ja nauttimalla lasillisen viiniä. Vaimon raskauden takia viini on tosin pitänyt vaihtaa alkoholittomaan vaihtoehtoon. Alkoholittomat oluet ovat tulleet viimeaikoina tutuksi. Pieneksi purtavaksi sipsit ja popcornit ovat hyviä. Välillä maistuu myös pakastepizza tai pakastettu maustepatonki. Myös pähkinät ovat hyvä vaihtoehto.
Parhaimmat snacksit kuitenkin saa, kun ne valmistaa itse.
Tänä viikonloppuna tein perjantai-illaksi vegaanisia vietnamilaisia hodareita, jotka ylittivät kaikki odotukset. Hodarit bongasin Helsingin Sanomista. Jo pelkkä resepti sai veden kielelle: Hodareihin tuli vegenakkien lisäksi vegaanista majoneesia. Täytteeksi pikkelöityjä kurkkuja ja porkkanoita. Lisäksi tarvittiin Sriracha-chilikastiketta. Resepti löytyy kokonaisuudessaan täältä: https://www.hs.fi/ruoka/reseptit/art-2000006406012.html
Vegenakkeista ja vegaanisesta majoneesista minulla oli hyviä aikaisempia kokemuksia. Vihannesten pikkelöinti puolestaan vähän epäilytti, koska en ollut tehnyt sitä aikaisemmin ja pikkelöinti kuulostaa lähinnä hienosto ravintoloiden hifistelyltä. Kaikki hodareissa tarvittavat ainekset löytyivät helposti lähikaupasta. Myös Bon Vegan kasvisnakit, joita suositeltiin reseptissä.
Porkkanat pikkelöin ohjeen mukaisesti suolalla, sokerilla ja valkoviinietikalla. Kurkun siivuihin mausteiksi tuli valkoviinietikkaa, sokeria, tuoretta korianteria ja chilirouhetta. Vihannesten pikkelöinti oli lopulta todella yksinkertaista. Käytännössä pikkelöinti tarkoitti vain vihannesten maustamista etikalla ja muilla mausteilla. Pikkelöimällä vihanneksiin tuli hyvä mausteinen lisäaromi.
Ruokajuomaksi nautimme alkoholitonta San Miguel Radleria. Radler on oluen ja limpparin sekoitus, johon törmää aika usein Keski-Euroopassa. Alkoholia on juomassa usein vähän tai ei lainkaan. Viimeksi olin sitä nauttinut Saksassa, jossa olin vaihdossa useita vuosia sitten. Suomessa törmäsin Radleriin sattumalta Stockmannilla.
Hodarit olivat erittäin hyviä. Vegaanisen majoneesin, Sriracha-kastikkeen ja pikkelöityjen vihannesten yhdistelmä todella hivelöi makuhermoja. Tuore korianteri antoi hodareille hyvän itämaisen säväyksen. Vegaaniset nakit ja vegaaninen majoneesi sopivat myös hyvin yhteen lisukkeiden kanssa. Lopulta ei huomannut, ettei hodareissa ollut lainkaan lihaa. Kannatti kokeilla. Kiitokset reseptin suunnitelleelle Elina Innaselle.
Ruokajuoma ei puolestaan vastannut odotuksia. Muistutti liikaa limppari. Parempia Radlereita saa edelleen Keski-Euroopasta.