Makea pätkispirtelö

Pirtelö on hyvä jälkiruoka ja sopii myös illan pikkupurtavaksi. Tänään tein pirtelön lauantai-illan naposteltavaksi. Hyvää vaihtelua sipseihin tai muihin suolaisiin herkkuihin. Pirtelön maustamisessa voi käyttää todella paljon mielikuvitusta. Perinteiset mansikka-, suklaa- ja banaanipirtelöt ovat hyviä, mutta vielä parempaa saa, kun laittaa joukkoon eri karkkeja!

Tällä kertaa valmistin pirtelön Pätkiksestä, joka on yksi suosikkimakeisistani. Pätkispirtelö maistuu erityisesti mintulta. Makeutta pirtelöön tuo myös vaniljasokeri, jota ei kuitenkaan kannata laittaa liikaa. Valmistamiseen tarvitset lisäksi vaniljajäätelöä, maitoa ja kermaa sekä tehosekoittimen (pieni sauvasekoitin riittää  hyvin). Jos ei pidä Pätkiksestä, tämä sama resepti toimii hyvin myös Marianne-karkeilla. Kannattaa kokeilla!

Makea Pätkis-pirtelö

Ainekset (2 annosta)

1/2 l
vaniljajäätelöä
1 1/2 dl
maitoa
4 kpl
isoja Pätkis-patukoita (36 g)
1/2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kuohukermaa
15 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

  1. Ota jäätelö hetkeksi sulamaan. Leikkaa kuutioiksi.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  3. Rouhi pätkikset pieniksi murusiksi.
  4. Laita jäätelökuutiot, maito, vaniljasokeri ja suurin osa rouhituista pätkiksistä tehosekoittimeen. Aja pirtelöksi.
  5. Kaada pirtelö korkeisiin laseihin. Koristele kermavaahdolla ja lopuilla pätkismuruilla.
perhe ystavat-ja-perhe suosittelen ruoka-ja-juoma