Makumatkalla Hangon Regatassa
Teimme maaliskuun alussa lyhyen viikonloppu loman Hankoon, joka on meille vakio lomapaikka. Lomamme ajoittui aikaan juuri ennen koronan aiheuttamia rajojen sulkemista ja tapahtuminen perumista. Oli aika hämmentävä huomata junassa, että Suomi on sulkeutumassa kokonaan. Onneksi ehtisimme reissuun ennen nykyisen poikkeustilan alkamista. Nyt matka olisi varmasi jäänyt tekemättä.
On mukava toisinaan käydä samassa paikassa lomalla. Silloin voi ottaa vain rennosti, sillä ei ole enää tarvetta vierailla nähtävyyksillä. Rentoutumiseen huoneemme, juniorsviitti, hotelli Regatassa sopi täydellisesti. Matkaohjelmassa oli kolmen ruokalajin menu hotellin ravintolassa. Lisäksi kävimme kävelyllä Hangon kylässä ja uimassa Hangon uudessa merikylpylässä, jonne kannattaa tulla kauempaakin. Hangossa kiehtoo myös paikan rauhallisuus varsinkin näin turistikauden ulkopuolella sekä hienot vanhat pitsihuvilat.

Hangon matkoillamme myös ruoka on ollut merkittävässä roolissa. Ensimmäisenä iltana kävimme vain paikallisessa pizzeriassa ostamassa ruuat hotellihuoneeseen. Teimme samalla todella hyvä löydön paikallisen Alkon valikoimasta: Torres Natureo alkoholiton roseeviini. Sitä pitää ostaa toinenkin kerta! Toiseksi ruokajuomaksi ostetut alkoholittomat Lasso-oluet eivät olleet lähelläkään viinin tasoa.

Toisena päivänä oli matkamme kohokohta: kolmen ruokalajin illallinen hotelli Regatan ravintolassa. Olimme ostaneet menun osana hotellihuoneen varausta, jolloin ruuan sai vähän halvemmalla. Onneksi teimme pöytävarauksen, sillä ravintola oli lauantai iltana melkein täynnä huolestuttavista koronauutisista huolimatta.
Ravintola oli selvästi hienojen juhlien pitopaikka. Viereisessä pöydässä seurue skoolasi viisikymppisten kunniaksi. Myös muissa pöydissä oltiin pukeuduttu hienosti. Taustalla soi rauhallinen jazz. Myös ravintolan sisustus loi ravintolaan arvokkaan tunnelman. Odotukset illan menusta olivat korkealla.
Otin alkuruuaksi katkarapuja aiolikastikkeella, mikä osoittautui näin korona-aikana pahaksi virheeksi. En lainkaan ajatellut, että katkaravut ovat ensisijassa sormiruokaa. Kuoren irroittaminen katkaravusta koskematta ruokaan oli todella työlästä. Olisin lisäksi kaivannut erillistä astiaa katkarapujen tähteille. Nälän sytyttäjänä ravut kuitenkin toimivat hyvin. Vaimoni nauttima sipulikeitto oli myös oikein hyvä. Alkumaljaksi tilatut alkoholittomat karpalodrinkit olivat sen sijaan lähinnä karpalomehua pakastekarpaloilla.

Pääruuaksi valitsin grillatun saksanhirvipihvin, joka oli myös lievä pettymys. Mediumin sijasta pihvi oli lähes kypsä. Lisäksi pihvin kanssa tarjoiltu kasvislisuke oli lähinnä koriste, sillä lisukkeessa ei ollut makua. Puolukkahillokekin oli lautasella aika statistin roolissa. Paras osa ateriassa oli portviinikastike, joka oli todella hyvää. Hienosta kattauksesta voi myös antaa lisäpisteitä.

Ruokalista oli raskaana olevalle aika rajoitettu, ja vaimoni valitsi pääruoaksi Fish and chipsit. Se oli kuitenkin tosi hyvä, vaikka muistuttikin vähän lasten annosta. Erityisesti kastike saa kiitosta.
Jälkiruuaksi tilattu suklaajäätelöpallot kinuskikastikkeella oli loistava valinta, sillä annos oli huomattavasti ennakko-odotuksia isompi. Mansikat olivat myös hyvä bonus annokseen. Lisäksi kattaus oli näyttävä. Vaimoni lakkapannacotta oli myös loistava. Saksanhirvipihvin aiheuttama pettymys unohtui nopeasti jälkiruoan aikana.

Hotelli Regatan ravintola oli hotellin vieraalle helppo ja ihan hyvä valinta. Ruuan taso ei kuitenkaan ihan vastannut hotellin hienoa ja arvokasta tunnelmaa. Mahdollisesti henkilökunnan kiire vaikutti ruoan tasoon vierailuiltanamme, sillä ravintolassa oli samanaikaisesti useita isoja juhlaseurueita. Pöytävaraus ravintolasta kuitenkin kannattaa, jos ei halua lähteä merta edemmäs kalaan.