Aika hivellä makuhermoja – Chili sin carne Härkiksestä!

Chili sin carne Härkiksestä
Aika hivellä makuhermoja

Muuton ja remontin takia bloggaukseen ja kokkaukseen tuli pieni tauko. Nyt kun uudet maalipinnat loistavat kirkkaina ja uusi asunto on jo muutenkin järjestyksessä, on taas aikaa hivellä makuhermoja.

Tänään valmistin Chili con carnen kasvisversiota eli Chili sin Carnea, jossa korvasin lihan Härkiksellä. Kyseisen reseptin löysin K-ruokasovelluksesta. Pidän mausteisesta ruoasta ja siksi ostin mexicolaisittain maustettua härkäpapua. Laitoin kuitenkin ruokaan chiliä ja pippuria vähän vähemmän,  jottei tule liian tulista. Lisäksi vähensin ohjeesta suolaa, koska Härkiksessä on runsaasti suolaa jo valmiiksi.

Valmistuksessa on hyvä käyttää pataa, jos sellainen löytyy kaapista. Tarvittaessa kypsennys onnistuu kuitenkin peruskattilassa. Suippopaprikat tuovat ruokaan hyvää makeutta, mutta ne voi myös korvata perinteisellä paprikalla. Yrttisestä tomaattimurskasta ei kuitenkaan kannata tinkiä, jos haluaa Carneen kunnolla makua! Myöskään tuoretta korianteria ei kannata jättää pois.

Chili sin carnen kanssa tarjoilin täysjyväriisiä, josta jätin myös suolan pois.  Makujen yhdistelmä onnistui kaiken kaikkiaan todella hyvin. Kannattaa kokeilla!

Kuullota sipulia, chiliä ja paprikaa
Kuullota sipulia, chiliä ja paprikaa padassa
Lisää tomaattimurska ja muut ainekset
Lisää tomaattimurska ja muut ainekset
Viimeistele tuoreella korianterilla
Viimeistele tuoreella korianterilla

Chili sin carne Härkiksestä

Ainekset (4 annosta)

2 kpl
suippopaprikaa (tai punaista paprikaa)
1 kpl
punainen chili
2 kpl
sipulia (pieniä)
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
2 tlk (à 390 g)
yrttitomaattimurskaa
2 rkl
tomaattisosetta
2 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 tlk (380/230 g)
kidneypapuja suolaliemessä
1 pkt (250 g)
texmex Härkistä
1/2 dl
tuoretta korianteria
45 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Kuoria ja hienonna sipuli. Huuhtele ja pilko lisäksi chili ja paprikat. Poista siemenet sekä sisustan vaaleat osat.
  2. Kuumenna öljy padassa ja kuullota sipulit läpikuultavaksi. Lisää chili, paprikat sekä tomaattisose. Anna kuumentua hetken, jotta paprikat pehmenevät.
  3. Lisää joukkoon tomaattimurska sekä vesi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Huuhtele ja valuta pavut ja lisää ne pataan. Lisää myös Härkis ja odota, että pata taas kiehuu. Älä kuitenkaan keitä pitkään, jottei härkäpapu pehmene liikaa.
  5. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria.
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *