Mehevä papuhummus-parsapasta
Hummus sopii hyvin keitettyjen vihannesten lisukkeeksi, mutta siitä saa paahdetun parsan kanssa myös hyvän pastan. Pohjana hummus-pastassa käytin K-ruokasovelluksen reseptiä, jota tuunasin paahdetulla parsalla. Hummuksessa piti hieman soveltaa, koska unohdin laittaa kikherneet ennalta likomaan. Onneksi kaapista löytyi tilalle tummia papuja.
Papuhummus-parsapasta valmistuu todella helposti. Ensin laitoin kaikki hummuksen ainesosat monitoimikoneen kulhoon ja surautin tahnaksi. Lisäksi keitin spagettia sekä paahdoin uunissa mausteista parsakaalia. Tämän jälkeen vain sekoitin hummuksen ja parsakaalit pastan joukkoon. Halutessaan osan parsasta voi jättää koristeluun.
Hummus-parsakaalipasta oli todella mehevää. Tummilla pavuilla hummuksesta tuli hieman voimakkaampaa, muttei kuitenkaan liian aromikasta. Suolalla, oliiviöljyllä ja suolalla maustetut parsat sopivat erittäin hyvin ateriaan ja antoivat sille hyvin lisämakua.


Mehevä papuhummus-parsapasta
Ainekset (2 annosta)
- Hummus
- 1 tlk (380/230 g)
- tummia papuja
- 1 kpl
- valkosipulinkynsi
- 2 rkl
- sitruunamehua
- 1 rkl
- seesamitahnaa
- 1 tl
- juustokuminaa
- 1/2 tl
- suolaa
- 3 rkl
- pastan keitinvettä
- Paahdettu parsakaali
- 300 g
- parsakaalia
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria
- Lisäksi
- 300 g
- spagettia
Tee näin:
- Laita spagetti kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
- Huuhdo parsa ja leikkaa se pienemmäksi. Laita parsat kulhoon ja lisää öljy ja mausteet. Sekoita hyvin ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Laita 225-asteiseen uuniin 15 minuutiksi.
- Valuta ja huuhdo pavut. Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi.
- Soseuta kaikki hummuksen ainekset keitinvettä lukuunottamatta tahnaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.
- Valuta spagetti. Säästä hieman pastan keitinvettä. Notkista hummus vedellä.
- Sekoita hummus ja osa parsoista kuuman pastan joukkoon. Koristele jäljelle jääneillä parsoilla.