Jäävuorisalaatti raikasti ja kevensi nachopeltiä.
Ensimmäisen kerran söin nachopeltiä muutama vuosi sitten Tukholmassa pienessä ravintolassa. Ateria oli niin hyvä, että sitä piti kokeilla myös itse. Löysin K-ruokasovelluksesta tämän reseptin ja se on todettu jo monta kertaa todella toimivaksi. Tuunasin reseptiä kuitenkin hieman jäävuorisalaatilla, jolla pellistä saa hieman raikkaamman ja kevyemmän. Lautasella on aina hyvä olla jotain vihreää ja terveellistä:-). Tämä on hyvä ruoka isomman seurueen illanistujaisiin tai muuten vaan viikonlopun piristeeksi.
Ruoan valmistaminen on todella helppoa. Jauheliha ja muut täytteet paistetaan ensin ja ladotaan tämän jälkeen nacholastujen kanssa pellille. Peltiä ei kannata pitää kauaa uunissa, koska nachot palavat helposti. Lisäksi pelti on hyvä asettaa uunin ylätasolle.
Nachoista tuli rouskuvan rapeita. Jauhelihan mausteista erityisesti juustokumina erottui. Pavut, avokado sekä juustokastike hieman tasapainottivat jalopenojen ja salsakastikkeen tulisuutta. Tuore korianteri ja raikas salaatti kevensivät ja kruunasivat kokonaisuuden. Kannattaa kokeilla!



Nachopelti jäävuorisalaatilla
Ainekset (4 annosta)
- 400 g
- jauhelihaa
- 1 kpl
- sipuli
- 2 kpl
- valkosipulinkynttä
- 1 kpl
- chili (punainen)
- 2 kpl
- tomaattia
- 1 tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria
- 1 tl
- juustokuminaa
- 1/2 tl
- paprikajauhetta
- 1 tlk (380 g/230 g)
- mustapapuja
- 1 ps (200 g)
- maissilastuja
- 1 prk (300 g)
- juustodippiä
- 1 kpl
- avokado
- jalopenoja valutettuna
- salsadippiä
- tuoretta korianteria
- jäävuorisalaattia
Tee näin:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Ruskista jauheliha pannussa ja lisää silputut sipulit ja chilit. Anna kuullottua hetki. Mausta suolalla, mustapippurilla, juustokuminalla ja paprikajauheella.
- Kuutioi tomaatit. Lisää pannulle osa tomaateista (jätä noin puolet koristeluun). Valuta ja huuhdo mustapavut ja lisää ne pannulle.
- Levitä maissilastut leivinpaperin päälle pellille. Levitä jauhelihaseos ja juustodippi maissilastujen päälle. Kuumenna uunin ylätasossa 225 asteessa noin 5 minuuttia.
- Halkaise avokado, poista kivi ja kuori ja kuutioi hedelmäliha. Levitä pinnalle kuutioidut tomaatit ja avokadot, jalapenot ja nokareina salsakastiketta.
- Lisää lopuksi pinnalle jäävuorisalaattia sekä runsaasti tuoretta korianteria.