Todellinen herkku: Omenainen kanapata

Tänään kokkailin todellisia hyvyyksiä. Omenainen kanapata on hyvä piriste synkkiin syysiltoihin. Vaikka kyseessä on pataruoka, ei sitä lämmitetä lainkaan uunissa. Paistamiseen kannattaa kuitenkin varata aikaa, sillä kanafileet ja pekoni tarvitsee ruskistaa erikseen. Työ kuitenkin palkitsee. Lopputuloksena on ruoka, joka sulaa suussa. Omena antaa ruualle mukavaa makeutta ja pehmeyttä. Omenan makua tuo myös kuiva omenasiideri, jossa kanapihvi keitetään. Kanan joukkoon laitettava ruskistettu pekoni puolestaan vienon suolaisen jälkimaun.

Korvasin alkuperäisestä reseptistä salottisipulin punasipulilla. Se sopi ruokaan todella hyvin, sillä se on maultaan aika pehmeä. Todennäköisesti salottisipulilla padasta olisi tullut hieman makeampi. En myöskään laittanut valkosipulilla marinoitujen kanapihvejä, vaan maustamattomia pihvejä ja kunnolla tuoretta valkosipulia. Tuoreilla aineksilla saa parempaa. Näillä pienillä muutoksilla reseptistä tuli todella toimiva!

Alkuperäinen resepti oli saanut K-ruokasovelluksen arvosteluissa vaatimattomat 2,7 pisteen keskiarvon. Omalle reseptilleni antaisi neljä pistettä. Myös vaimo piti ruoasta. Vauva ei vielä voi tällaisia ruokia syödä. Hän herkuttelee Nan pro -äidinmaitokorvikeella.

Yhdestä padasta tuli sen verran paljon, että ruokaa riittää vielä huomisellekin.

Paista kanafileet ja pekoni ja kuullota sipuli

Lisää omenasiideri ja mausta rosmariinilla.

Lopuksi omenat joukkoon.

Omenainen kanapata

Ainekset (5 annosta)

2 pkt
kanan fileepihvejä
1 rkl
rypsiöljyä
1 pkt
pekonia
4 kpl
punasipulia
3 kpl
valkosipulinkynsi
1 plo (0,275l)
omenasiideriä (kuivaa)
2 dl
vettä
1 kpl
kanaliemikuutio
2 kpl
laakerinlehti
2 rkl
kuivattua timjamia
3 kpl
omenaa (vihreitä)
1 h
{
AKTIIVINEN 45 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Kuori ja leikkaa sipulit reiluiksi siivuiksi. Silppua valkosipulit.
  2. Kuumenna laakea pata ja ruskista broilerin fileepihvit öljyssä muutamassa erässä. Siirrä fileepihvit odottamaan lautaselle.
  3. Leikkaa pekoni esim. keittiösaksilla pannulle pieniksi suikaleiksi ja ruskista rapeaksi. Lisää sipulit, ja vahennä lämpöä.
  4. Lisää ruskistetut kanapihvit pataan pekonien ja sipulien joukkoon.
  5. Lisää pataan siideri, vesi ja kanaliemikuutio, laakerinlehdet sekä ruokalusikallinen timjamia.
  6. Kuumenna pata kiehuvaksi. Peitä kannelle ja jätä porisemaan miedolle lämmölle noin 15 minuutiksi. Pese ja leikkaa sillä aikaa omenat reiluiksi kuutioiksi.
  7. Lisää omenat kanapataan ja keitä vielä toiset 15 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta lopuksi mustapippurilla.
Koti Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Suosittelen

Kurpitsacurry olisi tarvinnut lisäpotku

On viimeaikoina jäänyt blogin kirjoittaminen vähemmälle, sillä perheeseemme syntyi lisäystä jonkin aikaa sitten. Aika on tämän jälkeen on ollut melko kortilla.

Eilen juhlittiin taas Halloweenia. Kurpitsasta saa sekä hienon Halloween-koristeen että hyvän aterian illan juhliin.  Perinteisesti olemme tehneet kurpitsasta samettista keittoa. Tällä kertaa kuitenkin kokeilin K-ruokasovelluksen ohjeen pohjalta intialaistyylistä kurpitsacurrya, jonka tarjoilin riisin kanssa. Pidän intialaisesta ruoasta, ja ohje vaikutti hyvältä. Lisäsin minttu-jugurttiin tarkoitetut tuoreet mintun lehdet curryn joukkoon, koska unohdin ostaa turkkilaista jugurttia kaupasta. Odotin ateriasta kunnolla maustettua makuelämystä.

Patak’s Tikka masala valmiscurrykastike ei lopulta antanut kaivattua lisäpotkua miedolle ja kevyelle kurpitsalle. Ruoassa ei oikein ollut makua ja olisi tehnyt mieli lisätä mausteita jälkikäteen. Jokin tulisempi currykastike olisi todennäköisesti toiminut paremmin. Tuore korianteri ja minttu hieman pelastivat aika vaisuksi jäänyttä Halloween-ateriaa. Koska ruoka oli kokonaisuutena mietoa, ei minttu-jugurttia lopulta kaivannut lisukkeeksi lainkaan.

Minun ja vaimon mielestä ruoka oli ihan hyvää, mutta perinteinen kurpitsakeitto on parempaa. Perheen pienimmäinen, joka on vasta kaksi kuukautta vanha, ei vielä vähän aikaa anna arvioita:-)

Jos pitää miedosta intialaistyylisestä ruoasta, kannattaa tätä reseptiä kokeilla.

Koverra kurpitsa tyhjäksi ja hienonna sipulit
Kuumenna ainekset wok-pannulla
Lisää pinnalle tuoretta minttua ja korianteria

Kurpitsacurry

Ainekset (2 annosta)

800 g
kurpitsaa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipuli
1 rkl
ruokaöljyä
2 dl
vettä
2 prk (à 350g)
Patak's Tikka masala currykastiketta
1 tlk ((380 g/230 g)
kikherneitä
korianteria (tuoretta)
minttua (tuoretta)
1 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 1 h

Tee näin:

 

  • Leikkaa kurpitsan pohjaan aukko terävällä veitsellä ja koverra kurpitsa lusikalla tyhjäksi. Poista samalla siemenet ja rihmat. Laita irronnut hedelmäliha erilliseen astiaan.
  • Kuori ja suikaloi sipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä wok-pannulla. Lisää myös kurpitsat kuullottumaan noin 5 minuutiksi.
  • Kaada pannulle vesi ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kurpitsat alkavat pehmentyä.
  • Lisää ateriakastikkeet ja huuhdellut valutetut kikherneet. Anna hautua kannen alla välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Ripottele pinnalle tuoretta korianteri ja minttua.

 

Koti Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Suosittelen