Maukas Koskenlaskija-makaronilaatikko

Makaronilaatikosta on mukava tehdä välillä uusia versioita. Tällä kertaa valmistin makaronilaatikko, joka perustuu Koskenlaskija-juustoon.Törmäsin tähän ohjeeseen K-ruokasovelluksessa. Koskenlaskija-juuston yhdistää lähinnä keittoihin, ja ihan ensimmäiseksi ei olisi tullut mieleen laittaa sitä makaronilaatikkoon. Perinteisen munamaidon korvaaminen Koskenlaskijalla kuitenkin toimi makaronilaatikossa erittäin hyvin! Ruoka oli myös helppo tehdä.

Koskenlaskija-makaronilaatikko valmistetaan aikalailla samalla tavalla kuin perinteinen makaronilaatikko: Ensin jauheliha ja sipuli ruskistetaan ja  maustetaan. Makaronit keitetään samanaikaisesti vedessä, johon lisätty lihaliemikuutio. Munamaito reseptissä kuitenkin korvataan Koskenlaskijalla, joka sulatetaan makaronien joukkoon. Voimakkaalla sulatejuustolla laatikkoon tuli hyvin makua.

Erillistä juustokuorrutetta ei tämä laatikko tarvitse lainkaan. Valmiiksi maustetuilla sulatejuustoilla laatikosta voi myös tehdä monia muita versioita. Ehkä ensi kerralla kokeilen jotain yrttistä.

Paista ja mausta jauheliha ja sipuli.
Laita laatikko uuniin.
Tarjoile ja nauti!

Koskenlaskija-makaronilaatikko

Ainekset (2 annosta)

400 g
jauhelihaa
150 g
Koskenlaskija-sulatejuustoa (voimakas)
400 g
makaroneja (tummia)
1 kpl
sipuli
1 kpl
lihaliemikuutio
pippuria (ripaus)
oreganoa (ripaus)
3 rkl
tomaattisosetta
1 1/2 l
vettä
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli. Mausta tomaattisoseella, oreganolla ja mustapippurilla.
  3. Keitä makaronit vedessä, johon on murennettu lihaliemikuutio. Lisää joukkoon jauheliha-sipuliseos sekä Koskenlaskija-juusto. Keitä 6 min.
  4. Kaada seos vuokaan ja laita 200 asteisiin uuniin 30 minuutiksi.
Koti Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Suosittelen

Makea pätkispirtelö

Pirtelö on hyvä jälkiruoka ja sopii myös illan pikkupurtavaksi. Tänään tein pirtelön lauantai-illan naposteltavaksi. Hyvää vaihtelua sipseihin tai muihin suolaisiin herkkuihin. Pirtelön maustamisessa voi käyttää todella paljon mielikuvitusta. Perinteiset mansikka-, suklaa- ja banaanipirtelöt ovat hyviä, mutta vielä parempaa saa, kun laittaa joukkoon eri karkkeja!

Tällä kertaa valmistin pirtelön Pätkiksestä, joka on yksi suosikkimakeisistani. Pätkispirtelö maistuu erityisesti mintulta. Makeutta pirtelöön tuo myös vaniljasokeri, jota ei kuitenkaan kannata laittaa liikaa. Valmistamiseen tarvitset lisäksi vaniljajäätelöä, maitoa ja kermaa sekä tehosekoittimen (pieni sauvasekoitin riittää  hyvin). Jos ei pidä Pätkiksestä, tämä sama resepti toimii hyvin myös Marianne-karkeilla. Kannattaa kokeilla!

Makea Pätkis-pirtelö

Ainekset (2 annosta)

1/2 l
vaniljajäätelöä
1 1/2 dl
maitoa
4 kpl
isoja Pätkis-patukoita (36 g)
1/2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kuohukermaa
15 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

  1. Ota jäätelö hetkeksi sulamaan. Leikkaa kuutioiksi.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  3. Rouhi pätkikset pieniksi murusiksi.
  4. Laita jäätelökuutiot, maito, vaniljasokeri ja suurin osa rouhituista pätkiksistä tehosekoittimeen. Aja pirtelöksi.
  5. Kaada pirtelö korkeisiin laseihin. Koristele kermavaahdolla ja lopuilla pätkismuruilla.
Perhe Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Suosittelen