Vuohenjuustotäytteiset kanafileet

Vuohenjuusto sopii hyvin kanafileiden täytteeksi.
Vuohenjuusto sopii hyvin kanafileiden täytteeksi.

Kanafileistä saa todella monenlaisia aterioita. Erityisen hyviä fileet ovat, jos ne täyttää vuohenjuustolla ja tuoreella basilikalla. Täytetyt fileet voi valmistaa kätevästi pannulla eikä ruoka vaadi edes suuria valmisteluja. Monille vuohenjuusto on tuttu grillaamisesta, mutta juusto sopii todella hyvin myös kanafileiden täytteeksi. Tuore basilika antaa ruoalle hyvän säväyksen.

Kahden (2) hengen vuohenjuustotäytteisiin kanafileisiin tarvitsen:

  • 2 maustamatonta kanan rintafilettä
  • 50 g vuohenjuustoa
  • tuoreita basilikanlehtiä
  • suolaa
  • pippuria
  • ruokaöljyä
  • neitsytoliiviöljyä
  • hammastikkuja

Valmistan kanafileiden lisukkeeksi lohkoperunoita, joita saa kaupan pakastealtaasta.

Aloitan kanafileiden valmistamisen leikkaamalla vuohenjuuston (50 g)  samanlevyiksiksi siivuiksi. Huuhtelen myös muutaman tuoreen basilikanlehden.

Tämän jälkeen viillän terävällä veitsellä pitkän sivun auki kahdesta (2) kanan rintafileestä, jolloin niiden sisälle muodostuu tasku. Täytän taskut juustolla ja basilikalla ja suljen hammastikulla. Ripottelen päälle ripauksen suolaa ja pippuria.

Kuumennan uunin 180 asteeseen, voitelen uunivuoan ja lisään sille n. 350 g lohkoperunoita. Laitan perunat uuniin 30 minuutiksi.

Kuumennan paistinpannulla tipan ruokaöljyä ja paistan kanafileitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes ovat molemmilta puolilta kauniin kullanruskeita. Lisään lopuksi fileiden pinnalle pienen tipan neitsyt oliiviöljyä.

Teen vielä helpon salaatin kirsikkatomaateista, jäävuorisalaatista ja jäljelle jääneestä vuohenjuustosta. Pilkon salaattiainekset erilliseen astiaan ja viimeistelen tipalla seesamöljyä.

Otan lohkoperunat pois uunista ja maustan ripauksella suolaa. Tarjoan vuohenjuustolla täytettyjen kanafileiden  ja salaatin kanssa. Poistan hammastikut fileistä ennen herkuttelua. On todella hyvää! Kypsyys on juuri oikea, ja kana suorastaan sulaa suussa!

Koti Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Suosittelen

Etätyö vaatii luovuutta

Tällä hetkellä monet työskentelevät etänä. Itse ole etänä jo kolmatta viikkoa. Vaimolla on menossa toinen viikko. Etätyö on vaatinut totuttelua ja uusien työtapojen opettelua, sillä aikaisemmin työskentelimme molemmat pääosin toimistolla. Kuluneiden viikkojen aikana etätyön plussat ja miinukset ovat alkaneet erottua. Etätöissä pitää käyttää luovuutta työpisteen ja työpaikkaruokailun järjestämisessä!

Plussaa etätöissä on ehdottomasti se, että säästää päivässä työmatkoihin menevän ajan. Lisäksi työpäivä on mukavan joustava. Toisaalta töistä on vaikeampi irrottautua, kun työläppäriä ei voi jättää toimistolle. Helposti työsähköposteja selaa myös illalla. Etätöissä pitää myös liikkua enemmän vapaa-ajalla. Muuten ainoa liikuntasuoritus päivän aikana on kävely wc:hen tai jääkaapille.

Työskentelen tällä hetkellä makuuhuoneessa, jonne viritin etätyöpisteen silityslaudalle. Se toimii työpisteenä yllättävän hyvin. Silityslaudan korkeutta voi säädellä vapaasti. Lähes kuin sähköpöytä! Lisäksi voi työskennellä ikkunan ääressä luonnon valossa. Työpaikan etäyhteydet toimivat myös hyvin. Työntekoa häiritsee ainoastaan taloyhtiön sisäpihalla kuhertelevat pulut. Niiden hellistä hetkistä saisi luontodokumentin:-).

Silityslaudasta saa hyvän etätyöpisteen.
Silityslaudasta saa hyvän etätyöpisteen.

Vaimoni etätyöpiste on puolestaan olohuoneessa keittiönpöydän ääressä, koska hän tarvitsee  työssään kahta tietokoneen näyttöä. Keittiönpöydälle ei oikeastaan mahdu enää muuta. Välillä tuntuu, että kotona on käynnissä lanit, kun näyttöjen lisäksi olohuoneessa on useita tietokoneen johtoja. Viikonloppuisin korjaamme työvälineet pois, jotta töihin saa vähän etäisyyttä.

Lounas on tärkeä osa työpäivää myös etätöissä! Meillä on toiminut hyvin se, että teen molemmille ruoat edeltävänä päivänä. Lounastauolla vain lämmitämme ateriat mikrossa tai hellalla. Tekemällä ruoan itse säästää aika paljon rahaa verrattuna siihen, että tilaisi joka päivä lounaan kotiinkuljetuksella ravintolasta. Lisäksi ei tarvitse syödä koko viikkoa makaronilaatikkoa tai valmisruokia.

Etätyölounaaksi spagettia pekoni-pavuilla.
Etätyölounaaksi spagettia pekoni-pavuilla.

Koska keittiönpöytä on nykyisin työpiste, katamme astiat olohuoneen pöydälle. Ergonomisuuden kannalta ratkaisu ei ole ideaalinen, koska pöytä on aika matala. Parhaimman ruokailuasennon saa, jos istuu lattialla japanilaistyylisessä polviasennossa:-). Kerran viikossa tosin noudamme lounaan lähiravintolasta. Vaimoni tarjoaa nämä ateriat. Hän myös keittää kahvit kahvitauolla ja vastaa suuremmasta osasta ruokakuluista.

Hyviä lounasreseptejä etätyöpäiviin on tulossa blogiini lähiaikoina.

Työ ja raha Ruoka ja juoma Suosittelen Työ