Familyn Pekingin ankka vie kielen mennessään

Pekingin ankka
Pekingin ankka

Kävimme vaimoni kanssa vähän aikaa sitten vakio kiinalaisessamme, josta saa todella hyvää Pekingin ankkaa sekä halpoja viinejä. Välillä on mukava herkutella ulkona. Family sijaitsee Helsingissä Unioninkadun ja Fabianinkadun risteyksessä. Ikkunoiden punaiset koristeet sekä kuluneet markiisit antavat paikasta hieman nuhruisen kuvan. Todennäköisesti en olisi koskaan eksynyt ravintolaan, jollei kaverini olisi suositellut paikan tarjontaa.

Sisältä ravintola on kuitenkin todella siisti ja sympaattinen. Tiskillä oleva kissapatsas viittoo vieraita peremmälle. Ruokien hinnat ovat samalla tasolla kuin muissakin kiinalaisissa ravintolassa. Poikkeuksena kuitenkin Pekingin ankka, joka on todella edullinen. Myös viinit ovat halpoja Helsingin keskustaan hintatasoon nähden. Juomalistalla löytyy perus valko- ja punaviinejä. Lisäksi saa kiinalaista olutta.

Ravintola Family
Ravintola Family

Otan vaimoni kanssa Pekingin ankkaa, joka on aina varma valinta. Toiseksi ruokalajiksemme valitsemme kanan siitakesienillä ja osterikastikkeella. Kokeilemme sitä ensimmäistä kertaa. Ruokajuomaksi tilaan kiinalaista olutta ja vaimolleni vettä. Jälkiruuaksi nautimme friteerattuja banaaneja ja jäätelöä. Tarjoilu paikassa on ystävällistä ja nopeaa. Lyhyen ajan kuluttua valmiiksi siivutettu Pekingin ankka lisukkeineen on jo pöydässä.

Familyssä ateriat ovat helppo jakaa, sillä ne tarjoillaan erillisissä astioissa. Ankan kanssa tulee suuri kulho riisiä sekä pieniä lettuja, joihin ankka kiedotaan lisukkeena tulevien porkkana- ja kurkkusuikaleiden kanssa. Ankan liha on jälleen kerran todella mehevää ja mureaa. Makunautinnon kruunaa ruskea kastike, joka saa ankan sulamaan suussa. Kastike sopii myös erittäin hyvin muiden lisukkeiden kanssa yhteen. Ankkaa olisi syönyt hyvin vielä toisenkin annoksen.

Kana siitakesienillä ja osterikastikkeella ei pääse Pekingin ankan tasolle. Tosin vertailussa rima on todella korkealla. Ruoka on ihan hyvää, mutta  maku ei erityisesti jää mieleen. Kanasta vatsa tulee kuitenkin hyvin kylläiseksi, vaikka makuelämys jääkin puuttumaan. Jälkiruuaksi tilattu kuorrutettu banaani jäätelöllä saa veden uudelleen kielelle. Friteeraus banaaneissa on juuri sopiva eikä peitä hedelmän makeutta.

Pekingin ankka erottui jälleen kerran edukseen. Ehdottomasti tulemme herkuttelemaan sitä taas uudelleen. Plussaa ravintola saa myös rauhallisesta tunnelmasta ja hyvästä palvelusta. Tähän mennessä ravintolan muut ruokalajit ovat olleet ihan perus hyviä, mutta eivät pääse samalle tasolle ankan kanssa. Se vie todella kielen mennessään. Familyä voi todellakin suositella, vaikkei se mikään Farang ole :-): https://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus/ravintola-farang/

Puheenaiheet Ravintolat Ruoka ja juoma Suosittelen

Loistava snacks: vietnamilaiset vegehodarit

Vietämme usein perjantai iltaa syömällä jotain pientä purtavaa ja nauttimalla lasillisen viiniä. Vaimon raskauden takia viini on tosin pitänyt vaihtaa alkoholittomaan vaihtoehtoon. Alkoholittomat oluet ovat tulleet viimeaikoina tutuksi. Pieneksi purtavaksi sipsit ja popcornit ovat hyviä. Välillä maistuu myös pakastepizza tai pakastettu maustepatonki. Myös pähkinät ovat hyvä vaihtoehto.

Parhaimmat snacksit kuitenkin saa, kun ne valmistaa itse.

Tänä viikonloppuna tein perjantai-illaksi vegaanisia vietnamilaisia hodareita, jotka ylittivät kaikki odotukset. Hodarit bongasin Helsingin Sanomista. Jo pelkkä resepti sai veden kielelle: Hodareihin tuli vegenakkien lisäksi vegaanista majoneesia. Täytteeksi pikkelöityjä kurkkuja ja porkkanoita. Lisäksi tarvittiin Sriracha-chilikastiketta. Resepti löytyy kokonaisuudessaan täältä: https://www.hs.fi/ruoka/reseptit/art-2000006406012.html

Vegenakkeista ja vegaanisesta majoneesista minulla oli hyviä aikaisempia kokemuksia. Vihannesten pikkelöinti puolestaan vähän epäilytti, koska en ollut tehnyt sitä aikaisemmin ja pikkelöinti kuulostaa lähinnä hienosto ravintoloiden hifistelyltä. Kaikki hodareissa tarvittavat ainekset löytyivät helposti lähikaupasta. Myös Bon Vegan kasvisnakit, joita suositeltiin reseptissä.

Porkkanat pikkelöin ohjeen mukaisesti suolalla, sokerilla ja valkoviinietikalla. Kurkun siivuihin mausteiksi tuli valkoviinietikkaa, sokeria, tuoretta korianteria ja chilirouhetta. Vihannesten pikkelöinti oli lopulta todella yksinkertaista. Käytännössä pikkelöinti tarkoitti vain vihannesten maustamista etikalla ja muilla mausteilla. Pikkelöimällä vihanneksiin tuli hyvä mausteinen lisäaromi.

Ruokajuomaksi nautimme alkoholitonta San Miguel Radleria. Radler on oluen ja limpparin sekoitus, johon törmää aika usein Keski-Euroopassa. Alkoholia on juomassa usein vähän tai ei lainkaan. Viimeksi olin sitä nauttinut Saksassa, jossa olin vaihdossa useita vuosia sitten. Suomessa törmäsin Radleriin sattumalta Stockmannilla.

Hodarit olivat erittäin hyviä. Vegaanisen majoneesin, Sriracha-kastikkeen ja pikkelöityjen vihannesten yhdistelmä todella hivelöi makuhermoja. Tuore korianteri antoi hodareille hyvän itämaisen säväyksen. Vegaaniset nakit ja vegaaninen majoneesi sopivat myös hyvin yhteen lisukkeiden kanssa. Lopulta ei huomannut, ettei hodareissa ollut lainkaan lihaa. Kannatti kokeilla. Kiitokset reseptin suunnitelleelle Elina Innaselle.

Ruokajuoma ei puolestaan vastannut odotuksia. Muistutti liikaa limppari. Parempia Radlereita saa edelleen Keski-Euroopasta.

Koti Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Suosittelen