Uunilohi, joka hukkui sitruunaan
Uunilohi, jonka päälle ripotellaan raastettua luomusitruunankuorta ja tarjoillaan kermaisen pinaatti-sienikastikeen kanssa, vaikutti todella herkulliselta. Kyseinen Helsingin Sanomien lohiresepti tuli vastaan Soppa 365-sivustolla, ja ohjetta piti ehdottomasti kokeilla. Se sai suorastaan veden herahtamaan kielelle! Halusin myös tehdä helppoa ruokaa, jossa voisin hyödyntää syksyllä poimittuja kuivattuja suppilovahveroita Teki myös mieli kalaa, jota tulee syötyä harvemmin.
Uunilohen valmistaminen oli todellakin helppoa. Suolalla ja pippurilla maustettu kala laitettiin ensin uuniin, jonka jälkeen päälle ripoteltiin vielä raastettua sitruunankuorta. Myös sienikastike oli todella yksinkertainen: sipulit ja sienet vain paistettiin pannulla kerman ja pinaatinlehtien kanssa. Mausteina kastikkeessa toimivat lisäksi suola, pippuri ja sitruunamehu.
Uunilohen ja sienikastikkeen kanssa tarjoilin valmisperunamuusia. Joskus haluaa päästä helpolla:-)
Yksinkertainen ei kuitenkaan aina ole maistuvaa. Uunilohesta ei tullut esille lainkaan kalan vieno maku, vaan kala suorastaan hukkui sitruunaan. Mahdollisesti laitoin raastettu sitruunankuorta liikaa, koska tarkkaa määrää ei reseptissä mainittu. Sienikastikkeeseen lisätty sitruunamehu puolestaan jätti pinaatinlehdet kokonaan varjoonsa. Ei olisi huomannut, vaikka pinaatin olisi kokonaan jättänyt pois.Vain sitruunan ystäville tätä ohjetta voi suositella.
Tätä reseptiä pitää hieman tuunatana seuraavalla kerralla. Ohjeesta saisi ehkä toimivamman, jos laittaisi vähemmän raastettua sitruunankuorta ja jättäisi kastikkeesta sitruunamehun kokonaan pois.
Lohta ja kermaista sieni-pinaattikastiketta
Ainekset (2 annosta)
- 600 g
- lohta
- suolaa
- mustapippuria
- 1 kpl
- sitruuna (luomu)
- Kastike
- 8 dl
- suppilovahveroita
- 2 kpl
- salottisipulia
- 2 kpl
- valkosipulinkynttä
- 2 rkl
- rypsiöljyä
- 0,33 l
- ruokakermaa
- n, 133 g
- salaattipinaattia
- suolaa
- mustapippuria
- 1 rkl
- sitruunamehua
- Lisäksi
- perunamuusia
Tee näin:
- Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
- Puhdista ja leikkaa sienet sekä kuori ja hienonna sipulit. Raasta sitruunankuori ja purista sitruunamehu erilliseen astiaan.
- Paista sieniä kuumalla kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes niistä ei irtoa nestettä.
- Lisää sipulit ja öljy pannulle ja kuullota muutama minuutti. Lisää kerma, kiehauta ja anna porista muutama minuutti. Lisää pinaatit ja kääntele ne hyvin seokseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
- Ripottele lohen päälle raastettua sitruunankuorta. Tarjoa pinaatti-sienikastikkeen ja perunamuusin kanssa.