Ruusukaalipastassa maistui raikkaan kirpeä aromi
Ruusukaaleja olen aikaisemmin syönyt vain höyrytettynä, mutta niistä saa myös erittäin hyvän pastan. Kun ruusukaalit ensin paahtaa uunissa ja lisää joukkoon sitruunankuorella maustetun parmesan-tuorejuustokastikkeen, on todellinen herkku syntynyt. Löysin tämän ohjeen K-ruoka sovelluksesta. Tuoreet salvianlehdet jätin ruoasta kuitenkin pois, koska niitä ei löytynyt kaupasta. Salvialle oli hankala keksiä korvaavaa yrttiä.
Ruusukaalipasta oli todella helppo ja nopea valmistaa, sillä pilkottavia ainesosia oli vähän. Koska sitruunankuorta käytetään ruoassa sellaisenaan, on parempi ostaa luomusitruuna. Luomukasveissa myös kuoret voi käyttää, koska niiden kasvatuksessa käytetään vähemmän torjunta-aineita. Sitruuna on kuitenkin hyvä huuhdella hyvin. Ruoassa keskeisessä osassa olevaa parmesania ei kannata korvata muulla juustolla. Mielelläni olisin ostanut kotimaisia ruusukaaleja, mutta piti tällä kertaa tyytyä espanjalaisiin.
Paahdetuista ruukaaleista tuli rouskuvan rapeita. Ne olivat myös todella maukkaita, vaikka mausteina käytettiin vain oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Pastan todellinen helmi oli kuitenkin sitruunankuorella maustettu parmesan-tuorejuustokastike, joka toi pastaan raikkaan kirpeän aromin. Lopulta tuoreita salvianlehtiä ei kaivannut lainkaan. Ilman niitäkin ruusukaalipasta oli todella toimiva kokonaisuus.
Pitää toisenkin kerran kokeilla itse maustettua parmesan-tuorejuustokastiketta. Siinä oli paljon enemmän makua kuin perinteisessä kermakastikkeessa.



Ruusukaalipasta
Ainekset (2 annosta)
- Ruusukaalit
- 300 g
- ruusukaalia
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria
- Tuorejuustokastike
- 180 g
- tuorejuustoa (maustamaton)
- 1 kpl
- valkosipulinkynsi
- 1 kpl
- sitruunankuori raastettuna (luomu)
- 1/2 dl
- oliiviöljyä
- 50 g
- parmesanjuustoa
- 1/2 tl
- suolaa
- mustapippuria
- Lisäksi
- 400 g
- pastaa
Tee näin:
- Huuhdo ruusukaalit, siisti kannat ja leikkaa kaalit puoliksi. Laita kaalit kulhoon, lisää öljy ja mausteet. Sekoita hyvin ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paahda ruusukaaleja 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Keitä pasta pakkausohjeen mukaisesti.
- Pane tuorejuusto kulhoon. Raasta joukkoon valkosipulinkynsi, sitruunankuori ja parmesani. Lisää öljy samanaikaisesti haarukalla vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Valuta pasta. Lisää tuorejuustokastike ja osa ruusukaaleista kuuman pastan joukkoon. Lisää loput ruusukaalit vasta lautasella pastan päälle. Höylää pinnalle vielä parmesania.