Pasta bolognese Härkiksestä

Pasta bolognese Härkiksestä.

Tälle päivälle tein ruoaksi pasta bolognesea Härkiksestä, joka on todella hyvää vaihtelua jauhelihapohjaiselle pasta bologneselle. Härkisbologneseen kannattaa tosin laittaa kunnolla mausteita. Uudet kasvisproteiinivalmisteet täydentävät hyvin ruokavaliota ja ovat hyviä ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja lihalle. Kasvisproteiinit sopivat erityisesti jauhelihan korvikkeeksi. En kuitenkaan ole kokonaan lihasta luopumassa. Välillä kunnon pihvi maistuu edelleen!

Härkisbologneseen tarvitaan porkkanaa, sipulia, tuoretta chiliä, tomaattipyrettä sekä naturel Härkistä. Mausteiksi pippuria, paprikajauhetta, valkopippuria sekä oreganoa. Ruskea kastike syntyy vehnäjauhoista, vedestä ja yhdestä lihaliemikuutiosta. Jääkaapissa on hyvä olla myös tilkka ruokaöljyä.

Tämä ruoka on todella helppo valmistaa. Ehkä vaikein osuus on ruskean kastikkeen tekeminen, jossa pannu kannattaa nostaa mahdollisimman lähelle liesituuletinta, jottei palovaroitin ala huutamaan.:-) Tämän kikan opin muutaman erehdyksen kautta. Kastikkeessa voi käyttää myös kaupasta saatavia valmiita suurusteita, jolloin ei tarvitse ruskistaa jauhoja.

Jäävuorisalaatista, kirsikkatomaateista ja kurkusta tehty salaatti sopii hyvin pastan lisukkeeksi. Kannattaa kokeilla!

Pasta bolognese Härkiksestä

Ainekset (2 annosta)

40 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

  1. Laita kattilaan ensin n. 150 g pastaa ja keitä pakkausohjeen mukaisesti. Lisää pastan keitinveteen hieman suolaa.
  2. kuori ja hienonna yksi pieni porkkana ja keskikokoinen sipuli. Pilko myös yksi punainen chili. Poista samalla chilistä vaalea sisusta sekä siemenet. Vihannekset kannattaa myös huuhtoa ennen käyttöä.
  3. Kuumenna tilkka ruokaöljyä pannulla ja kuullota sipulisilppu läpikuultavaksi. Lisää pannulle 250 g maustamatonta Härkistä. Pilko isoimmat kimpaleet pienemmiksi ja sekoita joukkoon hienonnettu chili. Anna paistua n. 5 min.
  4. Lisää joukkoon mausteet: 1/4 tl vastajauhettua pippuria, 1/2 tl paprikajauhetta, 1/4 tl valkopippurijauhetta ja 1/2 tl oreganoa. Ota levy pois päältä ja kaada paistettu Härkis erilliseen kattilaan.
  5. Valmista ruskea kastike: Kuumenna pannulla tippa ruokaöljyä ja ruskista 1 1/2 rkl vehnäjauhoja. Kuumenna mikrossa 3 dl vettä ja lisää se ruskistettujen jauhojen joukkoon. Mausta kastike yhdellä lihaliemikuutiolla. Odottele hetki, että kuutio liukenee.
  6. Kaada kastike kattilaan Härkiksen joukkoon. Lisää kattilaan 70 g tomaattipyrettä, porkkanan palat ja silputtu chili. Anna lopuksi kiehua n. 5 min, jotta porkkanan palat pehmenevät.
  7. Huuhdo keitetty spagetti siivilällä juoksevan veden alla ja lämmitä uudelleen kattilassa pienessä tipassa ruokaöljyä. Sekoittele tasaisin väliajoin, jottei pasta jämähdä kiinni kattilaan.
Koti Ruoka ja juoma Suosittelen Päivän tyyli