Raikas varhaiskaalisalaatti ja paistetut ryynärit
Makkarat kuuluvat ehdottomasti kesään. Koska en omista grilliä, olen paistellut makkaroita vain pannulla. Se ei ole ihan sama kuin grillissä kypsentäminen, sillä makkarat pinnasta ei tule samalla tavalla rapea. Myös savun maku jää puuttumaan. Uudessa asunnossamme on parveke, ja olen harkinnut sähkögrillin hankkimista. Pääsisi sitten kunnolla nauttimaan grilliherkuista!
Tänään paistoin pannulla ryynimakkaroita. Kylkeen tein helpon varhaiskaalisalaatin, joka tasapainotti hyvin ateriaa. Turkkilainen jugurtti, hunaja ja dijon sinappi sopivat salaattiin todella hyvin. Myös vaimo piti salaatin ja makkaran yhdistelmästä. Salaattilla ateriasta tuli kevyempi ja vähemmän äijämäinen.
Koska ryynäreissä on aika paljon suolaa, en laittanut sitä erikseen salaattiin. Kirpeää makua sain tilkasta omenaviinietikkaa. Myös perusetikka toimii salaatissa varmasti hyvin. Alkuperäisen ohjeen löysin K-ruokasovelluksesta.
Makkarat kypsyvät tasaisesti, kun niiden pintaan tekee viiltoja. Salaatin kannattaa puolestaan antaa tekeytyä puolituntia jääkaapissa, jotta maustuu kunnolla.
Salaattia tuli lopulta niin paljon, että sitä riittää hyvin myös seuraavalle päivälle.



Raikas varhaiskaalisalaatti ja paistetut ryynärit
Ainekset
- 500 g
- varhaiskaalia
- 1 kpl
- omena (vihreä)
- 1/2 rkl
- sitruunamehua
- 200 g
- turkkilaista jugurttia
- 1 rkl
- dijon sinappia
- 1 rkl
- omenaviinietikkaa
- 1/2 rkl
- juoksevaa hunajaa
- 1/4 rkl
- mustapippuria
- 1 dl
- ruohosipulia hienonnettuna
- 1 pkt
- ryynimakkaroita
Tee näin:
- Huuhtele ja pilko vihreä omena pieniksi kuutioiksi. Kostuta sitruunamehulla, jotta eivät tummu.
- Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi ja huuhdo siivilällä.
- Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa n. puolituntia.
- Paista/grillaa ryynimakkarat.