Raikas varhaiskaalisalaatti ja paistetut ryynärit

Makkarat kuuluvat ehdottomasti kesään. Koska en omista grilliä, olen paistellut makkaroita vain pannulla. Se ei ole  ihan sama kuin grillissä kypsentäminen, sillä makkarat pinnasta ei tule samalla tavalla rapea. Myös savun maku jää puuttumaan. Uudessa asunnossamme on parveke, ja olen harkinnut sähkögrillin hankkimista. Pääsisi sitten kunnolla nauttimaan grilliherkuista!

Tänään paistoin pannulla ryynimakkaroita. Kylkeen tein helpon varhaiskaalisalaatin, joka tasapainotti hyvin ateriaa. Turkkilainen jugurtti, hunaja ja dijon sinappi sopivat salaattiin todella hyvin. Myös vaimo piti salaatin ja makkaran yhdistelmästä. Salaattilla ateriasta tuli kevyempi ja vähemmän äijämäinen.

Koska ryynäreissä on aika paljon suolaa, en laittanut sitä erikseen salaattiin. Kirpeää makua sain tilkasta omenaviinietikkaa. Myös perusetikka toimii salaatissa varmasti hyvin. Alkuperäisen ohjeen löysin K-ruokasovelluksesta.

Makkarat kypsyvät tasaisesti, kun niiden pintaan tekee viiltoja. Salaatin kannattaa puolestaan antaa tekeytyä puolituntia jääkaapissa, jotta maustuu kunnolla.

Salaattia tuli lopulta niin paljon, että sitä riittää hyvin myös seuraavalle päivälle.

Pilko varhaiskaali ja omena
Sekoita salaattiainekset keskenään
Paista ryynärit pannulla

Raikas varhaiskaalisalaatti ja paistetut ryynärit

Ainekset

500 g
varhaiskaalia
1 kpl
omena (vihreä)
1/2 rkl
sitruunamehua
200 g
turkkilaista jugurttia
1 rkl
dijon sinappia
1 rkl
omenaviinietikkaa
1/2 rkl
juoksevaa hunajaa
1/4 rkl
mustapippuria
1 dl
ruohosipulia hienonnettuna
1 pkt
ryynimakkaroita
1 h
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Huuhtele ja pilko vihreä omena pieniksi kuutioiksi. Kostuta sitruunamehulla, jotta eivät tummu.
  2. Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi ja huuhdo siivilällä.
  3. Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa n. puolituntia.
  4. Paista/grillaa ryynimakkarat.
Perhe Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Suosittelen