Ruusukaalipyttipannu ja raikas dippi
Tänään oli lounaaksi pyttipannua ruusukaalista. Kuulostaa aika erikoiselta yhdistelmältä, mutta lopputulos on todella makoisa. Parempi jopa kuin perinteinen pyttipannu. Ruusukaalien lisäksi pyttipannuun tulee lihaisaa grillimakkaraa, sipuleita sekä Dion-täysjyväsinappia. Perunaa ja ketsuppia ei tämä pyttipannu kaipaa lainkaan.
Pannulla kuullotettavat sipuli ja valkosipuli antavat ruusukaaleille hyvin makua. Ruskistetut grillimakkarat tekevät ateriasta lihaisan. Tärkein ainesosa on kuitenkin pannulle lisättävä Dion-täysjyväsinappi, jota haudutetaan hetki yhdessä ruusukaalien kanssa. Sinappi toimii kaalien marinadina ja antaa pyttipannulle hyvää kirpeyttä.
Lisukkeena ruusukaalipyttipannulle tarjoillaan ranskankermasta, salaattijuustokuutioista ja maidosta sekoitettua dippiä. Sitä ei kannata jättää välistä, sillä dippi on mukavan suolainen ja samalla raikas lisä lautaselle.
Aikaa ruusukaalipyttipannuun menee n. 30 min.
Ruusukaalipyttipannu ja raikas dippi
Ainekset (2 annosta)
- 2 kpl
- sipulia
- 2 kpl
- valkosipulinkynttä
- 2 rkl
- öljyä
- 1 pkt (400g)
- lihaisaa grillimakkaraa
- 400 g
- ruusukaalia
- 2 rkl
- Maille Dijon kokojyväsinappia
- Dippi
- 1 tkl (à 385/200 g)
- salaattijuustokuutioita
- 1 tlk (à 150 g)
- crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- maitoa
Tee näin:
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ruusukaalit ja halkaise ne kahtia. Halkaise ja viipaloi makkarat.
- Kuullota pannulla rasvassa sipulit ja valkosipulit. Siirrä sipulit pois pannulta ja ruskista makkarat. Lisää ruusukaalit ja sipulit pannulle. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes ruusukaali on hieman pehmennyt. Sekoita joukkoon sinappi.
- Valuta salaattijuustokuutiot ja murenna ne haarukalla erillisessä astiassa. Sekoita joukkoon ranskankerma. Ohenna tilkalla maitoa. Tarjoa dippi pyttipannun kanssa.