Seesamikana jugurttikastikkeella – todella hyvä kokonaisuus

Seesamitahnaa eli tahinia voi käyttää monessa eri ruokalajissa. Tällä kertaa hyödynsin seesamitahnaa kanan marinadissa. Lisäksi valmistin limetillä ja chilillä maustettua jugurttia. Reseptin löysin Valion sivuilta.

Aterian valmistamisessa tarvittiin seesamitahnan ja kanafileiden lisäksi mm. turkkilaista jugurttia, chiliä ja seesamin siemeniä. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen käytin paistamisessa  ruokaöljyä ja vahvan chilin korvasin keskivahvalla punaisella chilillä. Pieni soveltaminen on aina sallittua 🙂 Kanan rintafileet ostin kaupan tuorelihatiskiltä, koska lihahyllyn valmiit pakkaukset olivat liian suuria.

Valmistaminen oli helppoa, mutta vaati hieman ennakointia: Laitoin kananrintafileet ensin marinoitumaan n. kahdeksi tunniksi ennen ruoan valmistamista. Pistin myös jugurtin hetkeksi maustumaan jääkaappiin. Marinoitumisen jälkeen kana vain siivutettiin ja paistettiin pannulla. Lopuksi päälle ripoteltiin seesaminsiemeniä. 

Lisukkeeksi keitin riisiä ja tein raikkaan salaatin.

Seesamikana onnistui erittäin hyvin. Marinadi antoi kanalle miedon seesamin vivahteen, joka ei ollut kuitenkaan liian voimakas. Chili-lime-jugurtti sopi hyvin kanan kanssa yhteen ja oli raikas ja piristävä lisä ateriaan. Seesamikana jugurttikastikkeella oli todella hyvä kokonaisuus!

Marinoi kana ja sekoita jugurtti.
Paista kanafileet.
Tarjoile ja nauti!

Seesamikana jugurttikastikkeella

Ainekset (2 annosta)

2 kpl
maustamattomia broilerin rintafileitä (luuton)
1 1/2 rkl
seesaminsiemeniä
1 rkl
ruokaöljyä
Marinadi
1 rkl
soijakastiketta
3/4 dl
seesamitahnaa
1 1/2 rkl
limetin mehua
3/4 tl
jauhettua korianteria
Chili-jugurttikastike
1 1/2 dl
turkkilaista jugurttia
3/4 rkl
sokeria
1/2 kpl
chili (punainen)
Lisäksi
riisiä

Tee näin:

  1. Mittaa marinadin ainekset isoon pakastepussiin. Painele pussia, kunnes marinadi on tasaista.
  2. Leikkaa rintafileet pituussuunnassa n. 2 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Laita lihat marinadipussiin, sulje pussi ja pyörittele niin, että marinadi levittyy lihojen pinnalle.
  3. Anna lihojen maustua jääkaapissa pari tuntia. Ota lihat huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen kypsentämistä.
  4. Valmista jogurttikastike yhdistämällä ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan.
  5. Kuumenna ruokaöljy pannulla. Nostele marinoidut lihat pannulle ja paista kypsiksi.
  6. Ripottele kuumien kanapalojen päälle lopuksi seesaminsiemeniä. Tarjoa jogurttikastikkeen sekä keitetyn riisin kanssa.
koti ruoka-ja-juoma suosittelen ystavat-ja-perhe