Uunilahna foliossa ja höyrytettyä parsaa

Tänään tein ruokaa lahnasta, jonka saimme saaliiksi kalareissulla muutama viikko sitten. Lahna on todella hyvää, mutta myös piikikästä. Tämän takia ruokailuun kannattaa varata hyvin aikaa. Uunilahnan valmistamiseen tarvitaan vain vuoka, foliota sekä vähän mausteita. Pakastimesta otettu kala kannattaa laitaa sulamaan jääkaappiin edellisenä ilta. Höyrytetty parsa sopii hyvin lahnan kumppaniksi.

Isommassa lahnasta riittää hyvin syötävää, mutta pienemmät on parempi päästää takaisin kasvamaan. Onneksi Helsingin seudulla isoa lahnaa tarttuu hyvin koukkuun. Jos saalista ei tule, voi aina mennä kaupan kalatiskin kautta kotiin:-)

Pese ja mausta lahna ja laita se foliossa uuniin
Höyrytä parsa
Tarjoile

Uunilahnaa foliossa ja höyrytettyä parsaa

Ainekset (1 annos)

Uunilahna foliossa
1 kpl
lahna (iso)
1 tl
sitruunapippuria
1 tl
suolaa
1 dl
ruohosipulia
Höyrytetty parsa
4 kpl
parsaa (vihreä)
vettä
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 1 h
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

1. Huuhtele lahna hyvin juoksevalla vedellä.

2. Asettele uunivuoalle folio ja ripottele siihen suolaa ja sitruunapippuria.

3. Asettele lahna foliolle. Ripottele suolaa ja sitruunapippuria myös kalan pinnalle ja sisuksiin.

4. Huuhtele ja leikkaa silpuksi tuore ruohosipuli. Lisää silppu kalan sisälle.

5. Taittele folio kokonaan lahnan ympärille. Laita tunniksi 175 asteiseen uuniin.

6. Huuhtele parsa hyvin ja leikkaa pois tyviosat.

7. Kuumenna vesi höyrystyskattilassa kiehuvaksi.

8. Höyrystä parsaa kattilassa n. 15 min, kunnes on pehmeää.

perhe ruoka-ja-juoma suosittelen ystavat-ja-perhe