Uunilahna foliossa ja höyrytettyä parsaa
Tänään tein ruokaa lahnasta, jonka saimme saaliiksi kalareissulla muutama viikko sitten. Lahna on todella hyvää, mutta myös piikikästä. Tämän takia ruokailuun kannattaa varata hyvin aikaa. Uunilahnan valmistamiseen tarvitaan vain vuoka, foliota sekä vähän mausteita. Pakastimesta otettu kala kannattaa laitaa sulamaan jääkaappiin edellisenä ilta. Höyrytetty parsa sopii hyvin lahnan kumppaniksi.
Isommassa lahnasta riittää hyvin syötävää, mutta pienemmät on parempi päästää takaisin kasvamaan. Onneksi Helsingin seudulla isoa lahnaa tarttuu hyvin koukkuun. Jos saalista ei tule, voi aina mennä kaupan kalatiskin kautta kotiin:-)



Uunilahnaa foliossa ja höyrytettyä parsaa
Ainekset (1 annos)
- Uunilahna foliossa
- 1 kpl
- lahna (iso)
- 1 tl
- sitruunapippuria
- 1 tl
- suolaa
- 1 dl
- ruohosipulia
- Höyrytetty parsa
- 4 kpl
- parsaa (vihreä)
- vettä
Tee näin:
1. Huuhtele lahna hyvin juoksevalla vedellä.
2. Asettele uunivuoalle folio ja ripottele siihen suolaa ja sitruunapippuria.
3. Asettele lahna foliolle. Ripottele suolaa ja sitruunapippuria myös kalan pinnalle ja sisuksiin.
4. Huuhtele ja leikkaa silpuksi tuore ruohosipuli. Lisää silppu kalan sisälle.
5. Taittele folio kokonaan lahnan ympärille. Laita tunniksi 175 asteiseen uuniin.
6. Huuhtele parsa hyvin ja leikkaa pois tyviosat.
7. Kuumenna vesi höyrystyskattilassa kiehuvaksi.
8. Höyrystä parsaa kattilassa n. 15 min, kunnes on pehmeää.