Uunilenkkipelti sopisi hyvin illanistujaisiin
Tällä viikolla kokeilin uunilenkin valmista pellillä. Makoisalta vaikuttaneen ohjeen löysin K-ruokasovelluksesta. Perinteisesti olen asetellut uunilenkin vuoalle, tehnyt makkaraan viiltoja ja asetellut niihin tomaattia ja sipulia. Lopuksi olen viimeistellyt lenkin sinappihunnulla ja juustokuorrutteella. Sen sijaan peltiuunilenkissä makkara ensin siivutettiin leivinpaperille ja laitettiin hetkeksi uuniin paistumaan. Tämän jälkeen päälle ripoteltiin vielä itse valmistettua tuoretta salsaa.
Myös peltiversiossa käytettiin HK:n Sinistä, joka on mielestäni ainoa oikea uunilenkki. Peltiuunilenkissä haastavinta oli sopivan lisukkeen keksiminen. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut lainkaan suosituksia. Ensin mietin perinteistä perunamuusia, mutta se ei välttämättä olisi sopinut tuore salsan kanssa yhteen. Lopulta päädyin raikkaaseen tomaatti-kurkku-basilika-salaattiin, joka osoittautui oikein onnistuneeksi ratkaisuksi.
Peltilenkin helmi oli ehdottomasti tuore salsa, joka antoi ruoalle hieman potkua ja kirpeyttä. Sinappia ei tarvinnut erikseen. Makkarat olivat sopivan rapsakoita, mutta tällä kertaa HK:n Sinisen suolainen maku ja jauhomainen koostumus eivät päässeet omalle tasolleen. Jokin lihaisampi ja mausteisempi makkara olisi todennäköisesti sopinut paremmin yhteen salsan kanssa. Esimerkiksi chorizo makkaran kanssa tästä tulisi todella toimiva ruoka yhteiseen illanviettoon kavereiden kanssa terdellä.
Uunilenkkipelti ja tuore salsa
Ainekset (2 annosta)
- 1 pkt
- HK Sininen lenkkimakkara
- Tuore salsa
- 1 rs (250 g)
- miniluumutomaatteja
- 1 kpl
- punasipuli
- 1 dl
- tuoretta korianteria hienonnettuna
- 1 rkl
- limetinmehua
- 1/4 tl
- suolaa
- mustapippuria
- Lisäksi
- salaattia
Tee näin:
- Kuori lenkkimakkara ja viipaloi se ohuiksi (noin 1/2 cm:n) viipaleiksi. Levitä viipaleet pellille leivinpaperin päälle.
- Paista makkaroita 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja alkavat hieman käpertymään.
- Valmista sillä aikaa salsa: Kuutioi tomaatit, hienonna chili ja punasipuli. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään.
- Levitä tuoresalsa makkaroiden päälle ja tarjoa heti.