Vauvan tasting menu

Vauvan tasting menu

Meillä on tällä viikolla tarjottu vauvalle ensimmäistä kertaa kiinteitä ruokia. Niiden tarjoamisen voi aloittaa neljän kuukauden ikäisenä. Neuvolasta saimme tarkat ohjeet, mitkä ruoat ovat sallittuja ja mitä ei saa tarjota. Neljän kuukauden iässä sallittuja ruokia ovat keitetyt perunat, useat kasvikset, marjat ja hedelmät. Kiellettyjä puolestaan mm. liha ja hapanmaitovalmisteet. Ensin vauvalle annetaan usean päivän ajan soseutettuna vain yksinkertaisia makuja, joiden jälkeen siirrytään kohti laajempia makukokonaisuuksia. Yhtä makua on hyvä tarjota useampia päiviä putkeen.

Marttaliiton sivuilta löytyi hyviä sosevinkkejä. Me aloitimme kesäkurpitsalla ja porkkanalla, joita soseutimme isomman määrän pakastimeen valmiiksi. Ensin vihannekset keitetään ja tämän jälkeen ajetaan soseeksi sauvavatkaimella. Mausteita  ei tule lainkaan. Soseet kannattaa pakastaa ensin jääpalamuotissa, johon ne on helppo annostella. Jäiset sosepalat voi siirtää sitten pakastuspussiin, jotta jääpalamuotit vapautuvat muuhun käyttöön. Yhden jääpalamuotin kokoinen annos riittää hyvin, koska pieni vauva syö alkuun vain teelusikallisen kärjen verran.

Vaikka soseiden tekeminen itse on helppoa, luumu- ja maissisoseet ajattelimme ostaa valmiina kaupasta. Myös marjasoseet on helpompi ostaa valmiina. Valmissoseetkin on kuitenkin hyvä pakastaa jääpalamuoteissa, jolloin soseet säilyvät pidempään. Soseet eivät kuitenkaan korvaa äidinmaitoa ja Nan pro -korviketta, jota vauvamme juo koko ensimmäisen vuoden. Kiinteän ruoan määrä kuitenkin kasvaa tasaisesti.

Vauvamme tasting menu näytti kuluneella viikolla seuraavalta:

  • ti kesäkurpitsasose
  • ke kesäkurpitsasose
  • to kesäkurpisasose
  • pe kesäkurpitsasose
  • la porkkanasose
  • su porkkanasose
  • ma porkkanasose

Tähän mennessä porkkana on ollut ehdoton suosikki. Ilmeen perusteella kesäkurpitsa ei oikein maistu.  Katsotaan, miten tänään luumusoseen kanssa käy.

Jatkossa tulen antamaan hyviä vauvanruokavinkkejä myös blogissani.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *